Бюджет Житомира аналізуватимуть міжнародні експерти » Новини Житомира
 
 


Бюджет Житомира аналізуватимуть міжнародні експерти

Автор: news_maker від 10-09-2021, 07:58, переглядів: 1 179

Бюджет Житомира аналізуватимуть міжнародні експерти

Житомир став одним з учасників підготовчого етапу нового проєкту ElocFin «Ефективне управління місцевими фінансами в Україні», який реалізує Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SEСO) та Посольство Швейцарії в Україні. Місто проходить оцінювання ефективності управління фінансами територіальної громади за міжнародною методологією PEFA, яка є всесвітньо визначеним стандартом для оцінювання систем управління фінансами.

«Це дуже важливо для міста, що буде проведена оцінка бюджету. А саме по міжнародних стандартах, наскільки місто ефективно витрачає кошти, наскільки правильно формує свою дохідну частину, буде проведена оцінка та надано відповідні рекомендації незалежними консультантами. Ми брали участь у конкурсі на рівні з іншими містами та перемогли», - зазначила перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

Світлана Ольшанська також додала, що аналіз бюджету дозволить ефективніше працювати з іноземним інвестором. «Така оцінка для міжнародних партнерів є показовою», - сказала перша заступниця.

Для розпорядників бюджетних коштів упродовж двох днів проведуть тренінг. Модератори тренінгу — міжнародні експерти: Борислав Петков (Болгарія), Йоран Стін (Швеція) та Юлія Остріщенко (Україна). Керівник групи експертів проєкту пан Борислав Петков у своєму виступі підкреслив, що фінансова оцінка бюджету громади не є іспитом, а є лише інструментом покращення його показників та виказав впевненість, що участь фахівців Житомирської міської ради у цьому проєкті сприятиме розвитку міста та налагодженню міжнародних зв’язків.

Під час дводенного тренінгу учасники обговорюватимуть розгляд практичних кейсів з метою формування та зміцнення знань у сфері планування, впровадження та використання системи державних видатків та фінансової підзвітності, а також її застосування на субнаціональному рівні. Також, в ході тренінгу буде розглянуто індикатори оцінки ґендерно-орієнтованого управління державними фінансами та проведено модуль щодо надання суспільних послуг.

Бюджет Житомира аналізуватимуть міжнародні експерти
Бюджет Житомира аналізуватимуть міжнародні експерти
Бюджет Житомира аналізуватимуть міжнародні експерти
Бюджет Житомира аналізуватимуть міжнародні експерти

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: