Вже завтра майстри народної творчості з усіх куточків України зберуться на Михайлівській » Новини Житомира
 
 


Вже завтра майстри народної творчості з усіх куточків України зберуться на Михайлівській

Автор: news_maker від 24-09-2021, 20:44, переглядів: 1 465

Вже завтра майстри народної творчості з усіх куточків України зберуться на Михайлівській

25 вересня з 10:00 до 18:00 на вулиці Михайлівській відбудеться мистецький захід «Коло молодих майстрів». Дійство об’єднає молодих майстрів народної творчості з 14-ти областей України. Всі вони – стипендіати Президента України у 2018-2021 рр. з гончарства, художньої кераміки, ткацтва, вишивки, художньої обробки дерева, декоративного розпису, плетіння з природних матеріалів, виготовлення народних музичних інструментів, виготовлення українських прикрас та інших промислів.

Захід відбудеться у рамках Міжнародного молодіжного форуму «Коло українського багаття». Його відвідають представники товариств та об’єднань української діаспори 9-ти європейських країн.

Організатори кажуть: основна ідея – налагодити співпрацю для того, щоб молоді творчі українці за кордоном переставляли Україну.

«Ми хочемо сконтактувати мистецьку молодь України з представниками діаспори Грузії, Туреччини, Греції, Данії, Польщі, Німеччини, Швеції, Румунії та Італії задля подальшої співпраці на теренах інших країн….. Наша молодь може виїжджати з виставками та концертами в Європу та презентувати Україну», - говорить Володимир Виговський, голова ГО «Студентський клуб», керівник проєкту.

Оксана Шорлеммер 20 років проживає у Німеччині, має трьох дітей. "Я дітям своїм кажу: показуйте, що мама – українка». 16 років Оксана працювала головним бухгалтером у великій німецькій компанії, а тепер - як перекладачка, ведуча, організаторка допомагає духовно збагачувати німців українською культурою. «Я побувала у 50-ти країнах світу і можу сказати: українська нація – чи не єдина у світі така щира, відкрита та духовно сильна, зі своїми, звичайно, недоліками. Тому молодь має показувати це у світі", - каже членкиня Ради українсько-німецького культурного центру «Січ» (Німеччина).

Упродовж форуму відеооператори зніматимуть ролики про проєкт. «Також буде знято фільм про молодих майстрів, які передамо представникам діаспори, викладемо у соцмережах, щоб закордонні українці, які популяризують Україну, запрошували наші таланти до себе»,- додає Володимир Виговський.

Організатори форуму - Міністерство молоді та спорту України, МГО «Студентський клуб», Житомирський обласний центр народної творчості та БО «Благодійний фонд «Надія Є», управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

Категорія: Афіша

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: