Житомир прагне стати найблагодійнішим містом у світі » Новини Житомира
 
 


Житомир прагне стати найблагодійнішим містом у світі

Автор: news_maker від 13-09-2016, 18:25, переглядів: 1 217

Житомир прагне стати найблагодійнішим містом у світі

Звання "найблагодійнішого міста України" наш обласний центр виборов в квітні цього року, коли тут проводилась масштабна благодійна акція "Рекорд Доброти". Наступного року в Житомирі збираються організувати благодійні заходи вже міжнародного масштабу – наприкінці квітня 2017 року заплановане проведення Всесвітнього з'їзду молоді за подолання негативних явищ у світі – Всесвітній Рекорд Доброти. "Цілей поставлено багато, – розповів під час прес-конференції з приводу старту інформаційної кампанії до проведення Всесвітнього з'їзду молоді один із співорганізаторів заходу Богдан Купчинський. – Ми хочемо прославити місто Житомир. Житомир гідний того, щоб сюди приїхали молоді люди з усього світу. Ми хочемо зібрати в нашому місті більше ста тисяч людей, аби дізнатися бачення молоді, як можна подолати негативні явища в світі: Ми обрали 12 тем, які молодь буде обговорювати: це протидія торгівлі людьми, протидія абортам, протидія гендерній нерівності, боротьба з ВІЛ-СНІД, туберкульозом, алкоголізмом, наркоманією, протидія збройним конфліктам, протидія біженству, подолання бідності, подолання корупції, подолання нетолерантного ставлення до людей з інвалідністю та подолання тероризму".

Передбачається, що молоді люди будуть спілкуватися, відвідувати різноманітні тематичні тренінги, які проводитимуть фахівці з різних країн світу. Планується також, що вони стануть гостями інтернатних закладів області. Власне, всі події будуть спрямовані не лише на вироблення спільного бачення шляхів подолання негативних явищ у світі, а й на досягнення конкретної мети, каже Богдан Купчинський: "Основна мета – це збір коштів на підтримку дітей з онкологічними захворюваннями, дітей з особливими потребами та дітей з ВІЛ-інфекцією". Для влаштування такого масштабного заходу вже об'єдналися багато людей. Очолювану Богданом Купчинським дитячу благодійну організацію "Все робимо самі" підтримали цілий ряд благодійних та громадських об'єднань різних напрямків. Очільниця благодійної організації "Разом до життя" Людмила Свобода сподівається на результативність майбутнього заходу: "Що стосується збору коштів для онкохворих дітей, хочу сказати, що наші діти потребують цих коштів, дуже потребують. І не для того, щоб поїхати десь відпочити або придбати новий гаджет, а для того, щоб жити. Навіть не для того, щоб жити, а для того, щоб вижити".

Не сумнівається в успіху ще один з співорганізаторів, керівник Асоціації КВН України та громадської організації "Студентський клуб" Володимир Виговський: "Сама назва нашого міста, Житомир, зобов'язує нас до того, що ми маємо в нашому місті проводити благодійні заходи, заходи доброти, заходи позитиву. І я думаю, що незважаючи на те, що в когось може викликає недовіру масштабність запланованого заходу, і географічна, і фінансова, такі речі варто започатковувати і проводити. Масштабні речі, масштабні заходи мають бути в Житомирі".

Додамо, що на сьогодні представники кількох країн вже зголосилися взяти участь в майбутньому з'їзді. Зокрема, це Естонія, Греція, Латвія, Польща, Німеччина, Бразилія, Канада та Камерун. Представник Камеруну пообіцяв організувати представників інших африканських країн. До дати проведення Всесвітнього з'їзду молоді за подолання негативних явищ у світі ще більше семи місяців. За цей період організатори сподіваються впоратися із усіма викликами, що їх передбачає влаштування такого масштабного заходу і очікують на допомогу спонсорів. Додамо, що для участі у з'їзді необхідно реєструватися, і це можна зробити онлайн на сайті "Українського фонду благодійництва", починаючи з 15 вересня. Кожен учасник має сплатити реєстраційний внесок у валюті тієї країни, в якій перебуває: 20 доларів, 20 євро або 20 гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: