Олександра Шута призначили ще на один термін старостою села Вереси » Новини Житомира
 
 


Олександра Шута призначили ще на один термін старостою села Вереси

Автор: news_maker від 24-09-2021, 21:07, переглядів: 1 385

Олександра Шута призначили ще на один термін старостою села Вереси

Олександра Шута затвердили на посаду старости Вересівського старостинського округу рішенням одинадцятої сесії міської ради восьмого скликання. Його кандидатуру було погоджено з мешканцями села Вереси.

Зазначимо, що влітку на законодавчому рівні відбулися зміни щодо обрання та діяльності старост. Тепер перед внесенням кандидатури на розгляд ради необхідно проводити громадське обговорення кандидатури з мешканцями округу.

Думка жителів села Вереси вивчалася з 9 по 14 вересня відповідно до розпорядження міського голови.

Громадян, які мають право голосу на виборах, у Вересах - 1 781. Під час консультацій з громадськістю 564 вересянина віддали перевагу зазначеній кандидатурі, а це - 31,7 % від загальної кількості громадян, які мають право голосу на виборах. Відповідно до Положення, кандидатура вважається погодженою з жителями, оскільки отримала більше ніж 17 відсотків голосів.

Нагадаємо, що під час приєднання Вересів до громади Житомира у 2018 році Олександр Шут став старостою села, оскільки на той час був діючим сільським головою. За законодавством староста затверджується радою на строк її повноважень, то із закінченням повноважень міської ради сьомого скликання повноваження старости також закінчилися.

Депутати ради 8 скликання підтримали Олександра Шута на посаду старости с. Вереси.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: