Міські бібліотеки незабаром поповняться новими книгами » Новини Житомира
 
 


Міські бібліотеки незабаром поповняться новими книгами

Автор: news_maker від 30-09-2021, 21:27, переглядів: 1 268

Міські бібліотеки незабаром поповняться новими книгами

Нещодавно сесія Житомирської міської ради погодила виділення коштів на поповнення фондів міських публічних бібліотек.

«Тендерна процедура відбудеться вже на початку жовтня, тож дуже скоро наші читачі матимуть можливість насолоджуватись читанням літературних новинок. На жаль, останні три роки книжкові фонди не оновлювались зовсім, що викликало неабиякі нарікання читачів», - каже директор міських публічних бібліотек Лариса Харчук.

Планується закупити 1889 примірників найбільш актуальної літератури на суму 300 тис. грн, серед яких - сучасна художня та довідкова література для читачів усіх вікових категорій, зарубіжна класика, фахова література з музичного мистецтва тощо.

Лариса Харчук зауважила, що вся література виключно українською мовою, що сприяє реалізації Стратегії популяризації державної мови на період до 2030 року «Сильна мова – успішна держава» та Стратегії розвитку читання на 2021–2025 роки «Читання як життєва стратегія».

«Щиро сподіваємося, що оновлення бібліотечних фондів суттєво пожвавить інтерес містян до читання, дасть можливість підвищити ефективність роботи бібліотек за рахунок часткового задоволення читацького попиту та залучення дітей та підлітків до книги та читання», - кажуть працівники міських бібліотек.

Довідково: близько 8 тисяч житомирян мають читацький квиток та є постійними читачами міських бібліотек, за рік понад 28 тисяч користувачів отримують бібліотечні послуги. За даними відеоспостережень 20 717 відвідувачів побували у бібліотеках цього літа; а у книжкових фондах знаходиться 185 192 примірники.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: