У бібліотеках Житомира планують встановити камери відеоспостереження » Новини Житомира
 
 


У бібліотеках Житомира планують встановити камери відеоспостереження

Автор: news_maker від 3-02-2021, 09:11, переглядів: 1 033

У бібліотеках Житомира планують встановити камери відеоспостереження

У бібліотеках Житомира міська рада планує встановити камери відеоспостереження, аби дослідити кількість читачів.

Про це Суспільному розповіла директорка комунального закладу "Міські публічні бібліотеки" Лариса Харчук. За її словами, на оновлення книжкового фонду у 14-ти бібліотеках Житомира на 2021 рік комунальному закладу "Міські публічні бібліотеки" потрібно 500 тисяч гривень. За ці гроші планують закупити 3225 нових книг.

Лариса Харчук каже, що ініціативу бібліотекарів підтримали соціально-гуманітарна та бюджетна комісії міської ради, а от комісія з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства запропонувала дослідити кількість читачів перед тим, як виділити гроші:

"Вони хочуть поставити камери, тому що у них немає довіри, що читач є у бібліотеці. Депутати кажуть, якщо ми їм покажемо, що є читач, то вони дадуть гроші на книжки. Ми – не проти і навіть готові придбати камери за свої кошти, але просимо виділити з бюджету 500 тисяч гривень на поповнення бібліотечних фондів".

Голова комісії з регламенту міської ради Олександр Черняхович зауважив, що камери встановлять однозначно і це – доцільно:

"Це потрібно і для нас, як фактор контролю, і для самих бібліотек. Якщо туди ніхто не ходить, то навіщо їх тримати. Якщо люди ходять, то це потрібна справа".

Лариса Харчук зазначила, що міські бібліотеки відвідують щороку 12 тисяч осіб, проте не завжди їхні читацькі потреби можуть задовольнити. Один із читачів Олександр Климчук розповів кореспондентам Суспільного , що йому не вистачає цікавих видань:

"Для мене недостатньо історичної літератури, українських авторів, зарубіжних авторів, які перекладені і представлені у світі. Хотілося б і у нас в обласному центрі мати те, що є на рівні публічних бібліотек у Києві, Одесі".

Лариса Харчук каже, що ще у 2019 році держава передбачила, що щороку потрібно оновлювати 5 відсотків бібліотечного фонду:

"Є постанова Кабміну, яка обов'язкова для виконання. Проте у 2019–2020 роках мережа бібліотек "ЛІТтера" Житомирської міської ради жодної копійки з міського бюджету на книжки не отримала".

Бібліотекарка Людмила Когут каже, що рятує те, що дуже багато книг дарують читачі, проте це – не вихід.

Рішення про встановлення камер відеоспостереження у бібліотеках та виділення 500 тисяч гривень на придбання нових книг мають ухвалити на найближчий сесії міської ради. Дата її проведення наразі невідома.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: