Незабаром у Житомирі запрацюють бібліотеки » Новини Житомира
 
 


Незабаром у Житомирі запрацюють бібліотеки

Автор: news_maker від 20-05-2020, 14:15, переглядів: 897

Незабаром у Житомирі запрацюють бібліотеки

Для відвідувачів бібліотеки запрацюють з 22 травня. Працівники завели журнали контролю за прибиранням та нанесли розмітку для дотримання безпечної дистанції. Прийом та видача книг працюватимуть у два потоки і безконтактно.

Керівниця міської бібліотечної системи Лариса Харчук розповіла Суспільному, що готуючись до відкриття для відвідувачів, бібліотеки облаштували зони видачі, повернення та дезінфекції книг.

"Бібліотеки міста Житомира заявляють про готовність до прийому відвідувачів після того як на рівні держави та органів місцевого самоврядування буде знято карантин і обмежувальні заходи. Українська бібліотечна спільнота головним пріоритетом своєї діяльності вбачає збереження здоров'я наших користувачів і здоров'я наших працівників. По спеціальному казначейському фонду ми закупили дезінфекційні засоби більше, ніж на 6 тисяч гривень. Наразі є потреба ще на суму 20 тисяч" - розповіла Лариса Харчук.

В бібліотеку читач має заходити в масці і на вході обробляти руки дезінфікуючим розчином, каже працівниця міської бібліотечної системи Тетяна Головко.

"Ми створили журнал для прибирання, зробили двометрові розмітки для безпечної дистанції. Створили два потоки для приймання та видачі книг. Тут стоїть захисний екран, за яким з нашими користувачами працює бібліотекар. Він безконтактно приймає книги, підставляючи спеціальний пакет. Після прийому книг їх направляють на обсервацію від 3 до 14 днів" - повідомила Тетяна Головко.

На отримані від читачів пакети клеїтимуть спеціальні стікери, де буде вказане число та прізвище читача. Пакет із книгами йтиме в карантин, після чого бібліотекарі проводитимуть кварцювання книг.

"Чисту книгу ми видаватимемо читачеві безконтактно. І читач може не хвилюватися що ця книга може бути заражена" - сказала Жанна Зіміна, бібліотекарка.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: