Військовій частині, що на Богунії, житомиряни передали близько тисячі книжок » Новини Житомира
 
 


Військовій частині, що на Богунії, житомиряни передали близько тисячі книжок

Автор: admin від 28-01-2015, 22:18, переглядів: 1 830

Військовій частині, що на Богунії, житомиряни передали близько тисячі книжок

«Подаруй військовому книгу», - під такою назвою в Житомирі пройшла благодійна акція зі збору книг для військових, метою якої є духовна підтримка захисників України. Організатором заходу виступила Централізована бібліотечна система міста.

Відтак у Центральній міській бібліотеці ім. В.Земляка відбулася передача книг, зібраних житомирянами, військовій частині А-3204.

«Військова частина А-3204 звернулася до нас з проханням допомогти їм створити бібліотеку для військових на базі їхньої військової частини, - розповідає головний бібліотекар відділу використання єдиного фонду Централізованої бібліотечної системи Юлія Ковшун. - Ми із задоволенням відгукнулися та звернулися до житомирян через ЗМІ, і вони виявилися небайдужими, почали приносити літературу. Сподіваємося цей подарунок допоможе військовим та підніме їх дух».

Як зазначила Юлія Ковшун, за час проведення акції, з 1 по 31 грудня, вдалося зібрати близько тисячі книг. Серед них – історична, військова літератури, фантастика, детективи, художня українська література, яка надихає військових у нелегкий час.

«На сьогодні морально-психологічна підготовка воїнів має важливе значення, - говорить представник військової частини А-3204 капітан Сергій Довбиш,- адже через книгу людина сприймає світ по-особливому, духовно збагачується. Я задоволений, що на сьогоднішній день поставили завдання навчати наших воїнів, які до нас вже приходять і ще прийдуть. Ми можемо надати їм якусь літературу, щоб вони могли розвиватися».

Також військовослужбовець зазначив, що духовний стан бійця має важливе значення для перемоги.

«Приміщення для бібліотеки вже підготували, а стелажів ще немає, бо на таку кількість книг ніхто не сподівався. За місяць-два розберемо книги по напрямках і почнемо давати воїнам, щоб у вільний час вони могли читати. Гадаю, це початок, ми будемо працювати у цьому напрямку, і у нас буде дуже гарна бібліотека»,- сказав військовий.

Сергій Довбиш подякував організаторам акції та небайдужим житомирянам, які долучилися до неї.

На завершення заходу директор Центральної міської бібліотеки ім.В.Земляка Лариса Харчук висловила вдячність всім житомирянам, які не залишилися осторонь та подарували книги військовим.

«Ми сподіваємося, що мудрість, яка накопичена на цих сторінках, допоможе військовим у їх вірній справі, піднесе їхній дух та загартує серце. Це - наша допомога та подяка їм», - зазначили організатори акції.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: