Житомир долучився до святкування Дня Європи в Україні » Новини Житомира
 
 


Житомир долучився до святкування Дня Європи в Україні

Автор: admin від 19-05-2013, 18:31, переглядів: 2 041

Житомир долучився до святкування Дня Європи в Україні

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Відповідно до рішення, прийнятого у 1985 році на Саміті Ради Європи у Мілані, в Європейському Союзі це свято традиційно відзначається 9 травня. У нашій же державі, згідно з Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, датою святкування Дня Європи встановлено третю суботу травня. Причому Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається це свято.
Житомирщина також долучилася до святкування. 18 травня у Житомирі відбувся традиційний фестиваль «Поліська родина», присвячений Дню Європи в Україні. Так, на одному з центральних майданів міста, по вулиці Михалівській, представники національно-культурних товариств області презентували кращі зразки культурної спадщини своїх народів.
Головний спеціаліст департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Олександр Пивоварський вручив диплом учаснику фестивалю – керівнику фольклорного ансамблю «Родослав».
Коментуючи святкування Дня Європи в Україні на обласному рівні, Олександр Пивоварський зазначив: «Традиція святкування Дня Європи є порівняно новою для України та Житомирщини зокрема. Ця свято символізує єдність європейських націй, міжетнічні контакти, мир, злагоду та економічне зростання і спонукає популяризувати європейські цінності в Україні. Україна як молода держава має на меті вступ до Європейського Союзу. І цей фестиваль у комплексі заходів засвідчує прагнення нашої держави стати повноправним членом сім’ї європейських народів».

Житомир долучився до святкування Дня Європи в Україні

Житомир долучився до святкування Дня Європи в Україні

Фото Катерини Тарановської

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: