У Житомирі мітингувальники штурмом взяли будівлю "Житомиргазу" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі мітингувальники штурмом взяли будівлю "Житомиргазу"

Автор: news_maker від 26-10-2021, 00:44, переглядів: 1 025


25 жовтня у Житомирі місцеві жителі зібралися на акцію протесту поблизу будівлі АТ "Житомиргаз", протестувальники вимагали не підвищувати тариф на розподіл газу. В газовій компанії мало відбутися громадське обговорення, натомість житомирян зустріли закритими дверима. Учасники акції зламали вхідні двері та ввійшли в приміщення "Житомиргазу" за поясненнями.

За словами речниці Нацполіції області Алли Ващенко, участь в акції протесту взяли 150 людей.

"Правопорядок забезпечували кілька десятків поліцейських. Під час зборів було пошкоджено скло вхідних дверей приміщення, на даний час подію зареєстровано, проводиться перевірка", – сказала Алла Ващенко.

Двері до офісу "Житомиргазу" були зачинені і до учасників протесту представники компанії не вийшли. Учасники акції зламали вхідні двері і зайшли до вестибюлю.

"Ми просимо заблокувати зростання тарифу на розподіл природнього газу, заборонити відключення від газопостачання споживачів у період опалювального сезону, припинити знущання над людьми у сервісних центрах, бо громадяни змушені годинами стояти у чергах для вирішення своїх питань, пов’язаних із газопостачанням", – сказав учасник протесту Андрій Умінський.

Місцеві жителі ввійшли в кабінет голови правління АТ "Житомиргаз" Валентина Ющенка, який у той час проводив у режимі онлайн громадські слухання щодо нових тарифів. Після розмови з протестувальниками голова правління вийшов на вулицю до учасників акції. За його словами, тарифи затверджує Національна комісія з регулювання у сферах енергетики.

"Тут працюють і ваші виборці. Ви проти того, щоб ми платили гідну зарплату? Це просто, знаєте, крок у деструктив і якась популістська акція", – сказав присутнім на акції депутатам міської ради голова правління "Житомиргазу" Валентин Ющенко.

Речниця "Житомиргазу" Юлія Петришена у коментарі кореспондентам Суспільного повідомила, що підвищення тарифу на розподіл газу обгрунтоване.

"АТ "Житомиргаз" прорахували тариф, обґрунтувавши кожну цифру. Тариф, який ми сьогодні презентували, становить 4 гривні 19 копійок без ПДВ. Дані розрахунки подані на НКРЕ, тобто саме національний регулятор визначає та затверджує даний тариф. На сьогодні у Житомирській області діє тариф 1 гривня 68 копійок без ПДВ", – сказала Юлія Петришена.

Більш конкретну відповідь щодо громадських обговорень та тарифу надав фінансовий директор підприємства Дмитро Конюх.

«За період 2014-2019 роки збитки “Житомиргаз” становлять 700 мільйонів, за 2020 рік – 62 мільйони. За нашим прогнозом 2021 рік закінчиться зі збитком в 120 мільйонів. Основна причина збитку – ВТВ (Виробничо-технологічні витрати)», – зазначив Дмитро Конюх.



Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: