Житомирським дорогам – європейські стандарти безпеки дорожнього руху » Новини Житомира
 
 


Житомирським дорогам – європейські стандарти безпеки дорожнього руху

Автор: admin від 21-05-2013, 18:48, переглядів: 1 812

Житомирським дорогам – європейські стандарти безпеки дорожнього руху

У світі в ДТП за рік гине 1,3 мільйон чоловік. Це означає, що щодня помирає близько 3000 людей, ще більша кількість отримує травми. Україна – одна з країн Європи, де під колесами гине найбільше людей. Серед одновних причин тривожної ситуації - відсутність безпечних пішохідних переходів, погана видимість на дорогах і недотримання правил дорожнього руху.
Для того, аби обговорити шляхи подолання цих проблем, 21 травня відбувся круглий стіл на тему безпеки руху в рамках спільного проекту ЄБЗЗ/EASST/Фонду сприяння безпечному дорожнього руху «Безпечні села».
У круглому столі взяли участь заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Куницький, перший заступник голови Житомирської райдержадміністрації Петро Кур’ята, голова Червоноармійської райдержадміністрації Йосип Карпінський, начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, заступник начальника з ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг служби автомобільних доріг Житомирської області Олег Новік, директор дочірнього підприємства "Житомирський облавтодор" Віталій Лугин, заступник начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області полковник міліції Ростислав Андрощук, голови сільських рад, на території яких проходять дороги державного значення, голова правління Фонду сприяння безпеці дорожнього руху Єгор Калашніков, генеральний секретар національної ради з питань безпеки дорожнього руху Арменії Пагос Шахеян, міжнародний координатор програми «Безпека дорожнього руху» Дмитро Самбук.
«Кожен з нас щодня виступає в ролі учасника дорожнього руху – як водій, пасажир чи пішохід. При цьому повідомлення з доріг часто нагадує зведення з території бойових дій. І ніхто, на жаль, не може бути певним, що повернеться додому з тієї неоголошеної війни живим і неушкодженим, - говорить заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Куницький. – Держава зробила нам величезний подарунок у вигляді міжнародної траси Київ-Чоп. Але разом із тим, ми отримали проблему, адже на таких трасах набагато частіше відбуваються аварії».
В травні Україна долучилася до другого Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який проходить під егідою ООН і проводиться у 70 країнах світу в рамках Десятиліття дій 2011-2020 рр. В його рамках було проведено низку заходів по всій країні з метою привернення уваги громадськості до питань безпеки на дорогах.
Так, за підтримки Європейського банку реконструкцій та розвитку, Східного альянсу безпечного та стійкого транспорту та за сприяння Департаменту ДАІ УМВС України в Україні розпочинається реалізація масштабного проекту «Безпечні села». Проект направлений на зменшення аварійності у сільських населених пунктах, розташованих вздовж транспортного коридору МО6 траси Київ-Чоп.
На трасі МО6 відомі випадки жахливих аварій за участю місцевих пішоходів та користувачів гужового транспорту. Виходячи з цього, проект «Безпечні села» включає інформаційну кампанію щодо важливості бути видимим на дорозі; роботу ДАІ та уповноважених органів щодо зменшення швидкості; проведення тренінгів для дітей та батьків щодо безпечної дороги до/зі школи; передача світловідображаючих матеріалів місцевим мешканцям.
У рамках проекту також будуть проведені прес-конференції, акції та флеш-моби.
Прес-служба облдержадміністрації

Житомирським дорогам – європейські стандарти безпеки дорожнього руху

Житомирським дорогам – європейські стандарти безпеки дорожнього руху

Житомирським дорогам – європейські стандарти безпеки дорожнього руху

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: