Приватні перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у міських маршрутках » Новини Житомира
 
 


Приватні перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у міських маршрутках

Автор: news_maker від 8-12-2021, 15:20, переглядів: 793


Підвищити вартість проїзду у міських маршрутках Житомира до 10-14 гривень вимагають приватні перевізники, котрі працюють на маршрутах міста. Підставою для підвищення ціни на проїзд є збитковість маршрутів.

Про це Суспільному розповів представник підприємців-перевізників Житомира Аркадій Савіцький.

За його словами, міські перевезення стали збитковими для підприємств через подорожчання палива, запчастин до автобусів та енергоносіїв. Одна маршрутка щодня приносить збитки у розмірі близько тисячі гривень.

"ГАЗелі Рути" – вони у нас всі або на метані, або на пропані. Та це вже не транспорт, їх потрібно міняти, але щоб їх замінити, нам треба запустити на повну великі низькополі автобуси. А щоб їх на запустити на 100%, треба підвищити тариф. У нас є ці низькополі великі автобуси, але ми не можемо їх випустити – вони не відпрацьовують навіть свою заправку – газ чи дизельне паливо", – каже Аркадій Савіцький.

З його слів, влітку підприємства перекривали дефіцит за рахунок нерегулярних перевезень. Нині ж в умовах карантину та подорожчання газу і дизпалива ця частина заробітку зменшилася у кілька разів. Обґрунтованим тарифом перевізники вважають суму у 10 гривень при розрахунку транспортною карткою та 12-14 гривень – при сплаті готівкою.

У Житомирській міськраді розробили проєкт рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд з 2022 року. За словами заступника міського голови Житомира Олександра Шевчука, згідно цього проєкту рішення, вартість проїзду має складати 8 гривень у разі розрахунку транспортною карткою та 10 гривень – готівкою. Проте ці суми не є остаточними. Питання виноситимуть на громадські обговорення, адже тариф можуть збільшити.

"Це проєкт рішення виконкому, він пройшов усі регуляторні процедури, але ми можемо його змінювати, тому фактором будуть громадські слухання. Можливо у жителів Житомира є питання до цих розрахунків. Ми готові зібрати робочу групу і проговорити та показати дійсні витрати на перевезення", – поінформував Олександр Шевчук.

Категорія: Транспорт / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: