У Житомирі почали прикрашати ялинку » Новини Житомира
 
 


У Житомирі почали прикрашати ялинку

Автор: news_maker від 14-12-2021, 22:57, переглядів: 893


14 грудня у Житомирі почали прикрашати головну новорічну ялинку. Спочатку повісять 700 куль, які закупили минулого року, а потім додадуть нові світлові іграшки, діаметром 50 сантиметрів, які запалять 19 грудня до Дня святого Миколая.

За словами декораторки Любові Леліченко, золотими та срібними кулями вже почали прикрашати 30-метрову ялинку, яка росте на пішохідній вулиці Михайлівській.

"Унікальність нашої ялинки в тому, що вона росте, її не зрубують, це – жива ялинка, – каже Любов Леліченко. – Вона залишається і радує нас завжди. Вона у нас дуже висока".

"Висота ялинки – більше 30 метрів, – каже організатор оформлення новорічної вулиці Михайлівської Сергій Мисечко. – У цьому є складність, тому що, щоб прикрасити верхівку, маємо шукати дуже високу вишку. Це є проблемою, тому що ті автомобільні вишки, які є, не дістають до верхівки ялинки".

На ялинці буде 750 іграшок. Огортати її буде гірлянда білого теплого кольору довжиною майже півтори тисячі метрів. Любов Леліченко каже, що дизайн міського новорічного дерева створювали за світовими стандартами, які диктує цьогорічна мода.

"Цьогоріч модно прикрашати ялинки в золотих та срібних кольорах, а також світловими прикрасами – це асоціюється у нас з Новим роком, – каже Любов Леліченко. – Тому ми вирішили повісити ще й світлові кулі, щоб ввечері ялинка мала гарний вигляд. Вони будуть діаметром 50 сантиметрів. Ми плануємо, що їх буде 50 штук. Це нові ялинкові прикраси, які закупили цього року. Вони будуть білого холодного кольору. Їх запалять 19 грудня на відкритті ялинки".

За словами Сергія Мисечка, на оформлення вулиці та святкові заходи, які планують проводити на Михайлівській, витратять 414 тисяч гривень з міського бюджету, з них 180 тисяч піде на прикрашання самої ялинки та створення декорацій.

"Частина коштів піде на організацію святкувань, тобто на концерти, світло, звук, – каже Сергій Мисечко. – У нас будуть ходити колядники по місту. Також буде святковий поїзд, який кататиме малюків. Розмістимо і святкові фотозони".

Новорічну ялинку планують прикрасити за три дні.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: