У Житомирі приватні перевізники відмовились безкоштовно возити пільговиків, які не мають "картку житомирянина" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі приватні перевізники відмовились безкоштовно возити пільговиків, які не мають "картку житомирянина"

Автор: news_maker від 14-02-2022, 21:35, переглядів: 1 332


13 лютого у міських маршрутках з’явилися оголошення про те, що перевезення пільгових категорій громадян здійснюються за наявності «картки житомирянина», а при пред’явленні посвідчення встановленого зразка пільги надаються лише восьми категоріям пільговиків.

1. Учасники бойових дій
2. Особи, які належать до осіб з інвалідністю внаслідок війни.
3. Особи, які мають І групу інвалідності та особа що їх супроводжує
4. Діти з інвалідністю, та особа що їх супроводжує.
5. Ліквідатори аварії на ЧАЄС І категорії.
6. Військовослужбовці з інвалідністю внаслідок бойових дій.
7. Вдови (вдівці) загиблого військовослужбовця.
8. Діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування.

У коментарі Житомир.info заступник міського голови Олександр Шевчук пояснив, що зміни, про які йдеться в цих оголошеннях, покликані спонукати пільговиків – мешканців Житомира оформляти «картку житомирянина».

«У 2019 році міська рада прийняла рішення «Про запровадження «Картки житомирянина», яка передбачає, зокрема, надання права пільгового проїзду у міському пасажирському транспорті. Відтоді ми поступово спонукаємо житомирян-пільговиків оформляти цю картку. Потреба у ній може відпасти з прийняттям законопроєкту про монетизацію пільг, але поки він не прийнятий – ми радимо оформляти картку житомирянина і безперешкодно користуватися своїми пільгами», - розповів Олександр Шевчук.

Перелік послуг, що можуть бути отримані утримувачами «Картки житомирянина», та перелік категорій громадян, що мають право на безоплатний проїзд, міститься у рішенні Житомирської міської ради №1340 від 07.02.2019.

За словами заступника міського голови, в місті є потреба в наведенні ладу з посвідченнями.

«Справа в тому, що нині маємо ситуацію: у нас є багато людей, які користуються посвідченнями пільговика, які ніде не зареєстровані. На днях була ситуація, у людини встановлена ІІ група інвалідності, є паперове посвідчення, хотіли оформити картку житомирянина, а цієї особи немає в реєстрі», - розповів заступник мера.

Однак «Картку житомирянина» може оформити лише повнолітня особа, тому для дітей з багатодітних родин заступник міського голови радить придбати учнівську транспортну картку і оплачувати проїзд за зниженою вартістю – по 3 гривні.

«У випадку з дітьми з багатодітних родин можу порадити користуватися в електротранспорті учнівським безлімітним проїзним, або ж розраховуватися учнівською транспортною карткою з пакетом «гаманець» - в маршрутках і електротранспорті це 3 гривні за поїздку. І окрім цього, діти до 7 років користуються усім громадським транспортом безкоштовно», - зазначив Олександр Шевчук.

Таким чином, наразі в житомирських маршрутках передбачили безоплатний проїзд лише для 8 категорій пільговиків, які користуються паперовими посвідченнями. Втім заступник міського голови не виключає, що питання безоплатного проїзду для дітей з багатодітних сімей, для яких не можна оформити «Картку житомирянина», ще буде переглядатися в міській раді.

Нагадаємо, картку житомирянина можна придбати в Ощадбанку за 120 гривень. Саме таку вартість було встановлено для всіх категорій громадян з 6 травня 2021 року.

Категорія: Транспорт

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: