Соціальний захист в Україні: на кого поширюється? » Новини Житомира
 
 


Соціальний захист в Україні: на кого поширюється?

Автор: news_maker від 21-02-2022, 18:56, переглядів: 915


Життя іноді буває дуже непередбачуваним, тому трапляються різні обставини, які можуть позбавити людини матеріальних благ для нормального існування. Саме тому в кожній країні, зокрема й в Україні, передбачена низка заходів щодо забезпечення громадян певної підтримки.

Отже, соціальний захист - це заходи, спрямовані на допомогу громадянам, які постраждали внаслідок соціальних ризиків або опинилися у важкій життєвій ситуації.

Форми та види соціального захисту

Кожна людина має право на різні благ, які дозволяють їй нормально жити та працювати. Але трапляються ситуації, коли потрібна певна допомога від держави. Є основна категорія громадян, які в певний момент потребують соціального захисту, і для них держава розробила такі форми соціального захисту:

- самотні пенсіонери. Такі люди не мають дітей або інших родичів, які могли б їх доглядати і матеріально забезпечувати;
- інваліди ВВВ. Часто це непрацездатні громадяни, які не мають можливості самостійно заробляти собі на життя;
- сім'ї загиблих військових. Годувальник у сім'ї - це часто чоловік, і якщо він загинув внаслідок військового конфлікту, сім'я потребує певної допомоги, оскільки часто жінки не мають можливості вийти на роботу у зв'язку з тим, що мають маленьких дітей;
- безробітні. Багато хто погодиться, що сьогодні настав складний час, коли можна легко втратити роботи і при цьому довгий час не мати можливості знайти нову. Такі громадяни також потребують матеріальної підтримки від держави, а також підтримки в пошуку нової роботи;
- діти сироти. Ця категорія громадян особливо потребує підтримки та допомоги держави, оскільки вони позбавлені з різних причин батьківського піклування;
- громадяни, які не мають постійного місця проживання. Це може статися з різних причин, тому такі люди потребують харчування, а також вони повинні мати місце для проживання, особливо в зимовий період.


Для кожної категорії громадян держава розробила певну систему заходів допомоги, завдяки яким людина може розраховувати на нормальне життя та підтримку у різних аспектах своєї діяльності.

Так, держава може надати соціальну допомогу (це виплати тим, хто не має іншого джерела доходу), провести захід із соціального забезпечення (це різного роду виплати або послуги), надати різні послуги із соціального страхування (у разі соціального ризику людина може розраховувати на певні компенсації за втрату працездатності або доходів), та багато іншого.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: