Всі необхідні соціальні виплати в області здійснюються оперативно і вчасно » Новини Житомира
 
 


Всі необхідні соціальні виплати в області здійснюються оперативно і вчасно

Автор: admin від 16-12-2013, 18:37, переглядів: 1 928

Всі необхідні соціальні виплати в області здійснюються оперативно і вчасно


Питанням забезпечення соціальних виплат з фондів соціального страхування, пенсійних виплат, державних соціальних допомог, а також роботі органів соціальної сфери у зимовий період була присвячена всеукраїнська селекторна нарада, що відбулася 16 грудня під головуванням Міністра соціальної політики України Наталії Королевської. У роботі наради взяли участь заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Усольцева, директор виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Микола Дегліс, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський, керівники служб, причетних до питань соціальної сфери.
Як зазначила у вступному слові Наталія Королевська, найважливішим завданням на сьогодні є забезпечення надійного захисту найбільш соціально вразливих верств населення. Люди не повинні стати заручниками політичного протистояння у державі, всі необхідні послуги мають надаватися у звичному режимі.
У поточному році з фондів соціального страхування забезпечено виплату 24 млрд. 500 млн. грн., з них Державним казначейством з 9 по 13 грудня в регіони перераховано 2 млрд. 200 млн. грн. «Всі потрібні кошти перераховані, - наголосила Наталія Королевська, - завдання місцевих органів влади – забезпечити, щоб кошти оперативно і вчасно потрапили до людей».
Враховуючи, що в зв’язку з підвищенням середня пенсія на сьогодні складає 1525 грн., що на 71 грн. більше, ніж у минулому році, на пенсійні виплати у грудні в межах України було спрямовано 21 млрд. 400 млн. грн., що на 700 млн. грн. більше, ніж у листопаді. Необхідні кошти перераховано, отже, наголосила очільник міністерства, не можна допустити несвоєчасної виплати пенсій.
Що стосується виплат державної соціальної допомоги, то вона передбачена у розмірі 39 млрд. 800 млн. грн.., що на 20% більше, ніж у минулому році. Станом на 16 грудня, зазначила Наталія Королевська, вже виплачено 39 млрд. 100 млн. грн. Звернувшись до представників влади у регіонах, вона закликала їх до максимально ефективних і злагоджених дій, щоб захистити сім’ї, які отримують різні види соціальної допомоги, а таких в Україні 3 млн. 700 тис.
На Житомирщині усі види допомог, які забезпечують соціальний захист, станом на 16 грудня виплачені. Про це заявила заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Усольцева. За її словами, органи соціального захисту області складають списки на виплату державних допомог вже на другу частину грудня, це 17 млн. 400 тис. грн.. Кошти в область мають надійти 18 грудня. «Отже, ситуація в області щодо виплати соціальної допомоги стабільна і штатна», - запевнила посадовець.
«Через Фонд соціального страхування виплачуються допомоги по тимчасовій непрацездатності, а також ряд програм щодо фінансування спортивних дитячих шкіл, оздоровлення дітей влітку і забезпечення дитячими новорічними подарунками», - повідомив Микола Дегліс. З його слів, борги по лікарняних листах на суму 17 млн. грн. погашені повністю. Вже отримано 129 тис. подарунків вартістю 25 грн. 97 коп. кожний. Подарунки завезені в райони, і трудові колективи вже їх отримують.
Як повідомив очільник обласного відділення Пенсійного фонду, у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, на 55% проведено підвищення пенсійних виплат і розпочато виплату пенсій у підвищених розмірах. У середньому пенсії підвищено на 50 грн., збільшені виплати отримуватимуть більше 91% пенсіонерів.

Всі необхідні соціальні виплати в області здійснюються оперативно і вчасно

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: