Одноразову допомогу від держави отримали не всі бажаючі » Новини Житомира
 
 


Одноразову допомогу від держави отримали не всі бажаючі

Автор: news_maker від 17-04-2022, 12:56, переглядів: 2 017


Подати заявку на виплату допомоги від держави можна було до 1 квітня. Проте далеко не всі, хто скористався цим правом, отримали кошти на свої картки «єПідтримка».

Зокрема й на сайті «Мінфін» залишили десятки скарг на затягування із виплатою обіцяних 6,5 тис.

Головна претензія: у повідомленні про схвалення заявки у застосунку «Дія» вказується, що кошти будуть нараховані протягом 10 днів, але в цей термін гроші так і не надходять.

«14 днів з моменту успішного оформлення в Дії. Кошти наразі не нараховані», — написала клієнтка Райффайзен банку під ніком satyrizer.

Інша читачка, Валентина Карпова, повідомила, що ще 26 березня чоловік оформив запит на отримання 6,5 тис. грн. Але на картку монобанка кошти так і не надійшли. Жінка бідкається, що у сім'ї немає фінансової подушки, і задається питанням, де обіцяна допомога від держави.

Банки з розумінням ставляться до занепокоєння клієнтів й у відповідь пояснюють, що затримка відбувається не з їхнього боку.

«Ми очікуємо фінансування від Міністерства економіки за даною програмою. Як тільки ми його отримаємо, то відразу нарахуємо кошти всім клієнтам, що очікують виплату», — пояснюють, зокрема, у Альфа-Банку.

Банки не володіють інформацією, коли держава зарахує кошти. У цій ситуації радять зачекати або звернутися безпосередньо до розпорядника коштів, тобто до Мінекономіки.

«Ви можете звернутися з питання нарахування коштів в Міністерство: Гаряча лінія — 044 253 61 36. Пошта — [email protected]», — пише А-Банк.

«Мінфін» спробував звернутися до Міністерства фінансів, щоб з'ясувати, чому кошти не надходять на рахунки «єПідтримка» і коли на них очікувати. У пресслужбі відомства нас також відправили до Мінекономіки.

«Міністерство економіки є розпорядником державних коштів і відповідає за їх нарахування на вказані рахунки. Міністерство фінансів тільки виділяє загальну суму на державну допомогу в рамках програми „єПідтримка“. Тому прохання звернутись до пресслужби Міністерства економіки, контактні дані: [email protected], тел.: (044) 200 44 97; 200−44−67», — пояснили у Мінфіні.

На жаль, Міністерство економіки на запити не відповідає, а на вказані номери ні читачі, ні журналісти додзвонитися не можуть — один недійсний, інші «вибиває» після першого ж гудка.

Нагадаємо, програма підтримки українців із населених пунктів, де ведуться активні бойові дії, стартувала з 7 березня 2022 року. На допомогу від держави претендували:

- ФОПи 1−4 групи, які сплатили ЄСВ за IV квартал 2021 року або загалом за минулий рік.
- Усі наймані працівники, за яких сплатили ЄСВ за IV квартал 2021 року або загалом за минулий рік, — окрім працівників бюджетних установ, фондів загальнообов'язкового державного страхування та Державної служби.

Компенсація від держави була доступна для ФОП та найманих працівників із таких регіонів України: Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Житомирська, Одеська, Волинська, Київська області та Київ.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: