У Житомирі з майдану Перемоги прибрали танк » Новини Житомира
 
 


У Житомирі з майдану Перемоги прибрали танк

Автор: news_maker від 5-05-2022, 19:15, переглядів: 2 302


Зранку 5 травня у Житомирі на майдані Перемоги за допомогою техніки зняли танк і перемістили його на нове місце.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

За його словами, зробили це без розголосу.

"Танк переїхав! Так, робили це тихо. Зранку. Це потрібно було для безпеки. Скупчення не на часі. Тепер пам’ятник-танк Т-34-85 займе своє місце поруч з Монументом Вічної слави! Там щороку 8 травня будемо вшановувати пам’ять загиблих у Другій світовій війні, зокрема тих, хто визволяв від загарбника Житомир", – написав у пості Сергій Сухомлин.

Раніше міська влада анонсувала перенесення танку з майдану Перемоги на Монумент Вічної Слава, але точна дата перенесення не була відома.

"Забувати історію не можна. Але робити, як в рф, фетиші з радянських пам’ятників та називати перемогу в Другій світовій, де загинули мільйони, святом... цинічно. Пам’ятати про всіх захисників та вшановувати їхню пам’ять! Ось що насправді важливо. І ми це робитимемо завжди", – пише міський голова.

Також Сергій Сухомлин повторив те, що вже говорив раніше: назву самого майдану, де стояв танк, не мінятимуть – він лишатиметься майданом Перемоги. Після війни майдан планують капітально відремонтувати.

Зі слів Сергія Сухомлина, ця назва символізуватиме перемогу над нацизмом у Другій світовій та над рашизмом у сучасній російсько-українській війні.






Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: