31 сім’я Житомирщини пройшла повний курс навчання та підтвердила бажання прихистити дитину » Новини Житомира
 
 


31 сім’я Житомирщини пройшла повний курс навчання та підтвердила бажання прихистити дитину

Автор: news_maker від 11-07-2022, 18:20, переглядів: 924


МБО «Партнерство “Кожній дитині”» у рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» надає підтримку у функціонуванні Всеукраїнського чат-боту «Дитина не сама», мета якого створити можливості для тимчасового влаштування дітей, які в умовах воєнного стану залишились без батьківського піклування.

Департаментом соціального захисту населення Житомирської ОВА спільно з Житомирським обласним центром соціальних служб було організовано відбір, консультування та експрес онлайн-підготовку сімей для прийому таких дітей.

Підготовка включає в себе перегляд вступного вебінару із загальних питань тимчасового влаштування й догляду за дитиною та проходження сім’єю три онлайн-заняття за темами:

1) як підготувати сім’ю до прийому дитини;
2) влаштування та адаптація дитини у новій сім’ї;
3) особливості догляду та виховання тимчасово влаштованих дітей.

Як повідомляють організатори, підготовка сімей за зазначеним онлайн-навчанням відбувалася протягом травня-червня.

У навчанні взяли участь 54 сім’ї, які зареєструвалися у чат-боті «Дитина не сама». Повний курс навчання пройшла 31 сім’я, яка підтвердила своє бажання прихистити дитину, яка залишилася без батьківського піклування.

Чат-бот «Дитина не сама» продовжує реєструвати сім’ї, що бажають прихистити дитину, яка залишилася без батьківського піклування. Організатори проєкту планують сформувати ще декілька груп та в липні цього року продовжити експрес онлайн-навчання для сімей, які з різних причин не змогли його пройти в раніше запропоновані дати, а також для нових учасників.

Довідково. Понад 1 000 українців пройшли спеціальне навчання та готові прийняти у свою сім’ю дитину, яка з різних причин під час війни залишилась без піклування дорослих. Про готовність надати прихисток дітям через Telegram-бот @dytyna_ne_sama_bot заявили понад 21 000.

Загальнонаціональна програма “Дитина не сама” – ініціатива Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, створена і запущена Офісом Президента України спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine та Міністерством соціальної політики України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: