Упродовж тижня Служба безпеки України викрила ще 7 жителів Житомирщини-прибічників «спецоперації рф» » Новини Житомира
 
 


Упродовж тижня Служба безпеки України викрила ще 7 жителів Житомирщини-прибічників «спецоперації рф»

Автор: news_maker від 20-08-2022, 16:57, переглядів: 1 647


Служба безпеки України Житомирщини продовжує системну роботу з викриття і документування прихильників воєнної агресії російської федерації.

На Житомирщині упродовж останніх днів викрито семеро місцевих жителів на відкритій підтримці повномасштабного вторгнення росії, закликах до капітуляції України та виправдовуванні її так званої «дефашизації».

Путінізми серед односельців пропагувала мешканка села контрольовано прикордонного району на Коростенщині. Уродженка нашої області працювала начфіном однієї з військових частин у рф, проте після виходу на пенсію повернулася в Україну.

Місцевій громадськості жінка заявляла, що населення нашої держави є сепаратистами та, відтак, підлягає знищенню. рашисти ж прийшли нібито виключно «захищати та звільняти». Також вона стверджувала, що жодної збройної агресії (тим паче – вбивств дітей) з боку окупантів в Україні немає, та звинувачувала в обстрілах мирного населення українські війська.

Навіть розповіді власного сина-військовослужбовця Збройних Сил України, який на передовій боронить незалежність нашої держави, не змогли відкрити очі його матері на звірства рашистського агресора.

Ще один фігурант народився у рф, проте має українське громадянство та декілька десятиліть проживає у Бердичеві. Це не завадило йому бути відкритим шанувальником російської армії, а також стати одним із співзасновників обласної громадської організації проросійського спрямування.

У розмовах із містянами бердичівлянин вихваляв нібито героїчні дії непереможних збройних сил рф, закликав не чинити їм опору та пророкував неминучу поразку українських Сил опору.

В унісон йому переконувала скласти зброю перед окупантом і місцева продавчиня. Паралельно із основною роботою вона встигала й нав'язувати проросійські наративи своїм покупцям. Серед іншого, вона виправдовувала рішення путіна та його режиму про необхідність широкомасштабного збройного вторгнення в Україну, називаючи його «спецоперацією», спричиненою діями НАТО.

За матеріалами СБУ дізнавачі Головного управління Національної поліції в Житомирській області повідомили трьом колаблорантам про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Двоє мешканців Новограда-Волинського (один – уродженець Алтайського краю, інший – досі лишається громадянином рф) упродовж десятків років життя в Україні не виказували жодних ознак нетерпимості до оточуючих та не вбачали в них «нацистів» чи «неофашистів».

Однак після повномасштабного військового вторгнення загарбників у нашу державу Інтернет-агітатори почали систематично поширювати у «Однокласниках» матеріали російської пропаганди, які звеличували воєнні злочини армії агресора.

У своїх профілях вони розміщували дописи на підтримку дій російських вояків, героїзували та вихваляли їхні «подвиги» (особливо чеченців) на фронтах, а також відверто захоплювалися їхніми вожаками на кшталт кадирова.

Покладав відповідальність за масові руйнування міст та об'єктів інфраструктури України на військових ЗСУ і житель села Житомирського району. У адміністративному приміщенні місцевої територіальної громади він на загал прославляв та дякував ворожим окупантам, які нібито принесли «порядок» у Мелітополь, допомагають містянам і захищають їхнє майно від мародерів.

Житомирянка займалася аналогічною «просвітницькою» роботою серед своїх сусідів – переконувала їх, що упродовж восьми років на сході України триває звичайний «внутрішній громадянський конфлікт», до якого рф не має жодного стосунку. Тому з початку цієї громадянської війни у 2014 році і дотепер українці вбивають українців.

Слідчі СБУ повідомили даним особам про підозру у поширенні матеріалів, в яких міститься заперечення, виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, тобто за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Документування протиправних дій здійснили оперативники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.





Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: