Влада Житомира збирається закупити генератори для резервного живлення » Новини Житомира
 
 


Влада Житомира збирається закупити генератори для резервного живлення

Автор: news_maker від 22-10-2022, 18:44, переглядів: 1 569


24 жовтня у Житомирі на позачерговій сесії планують виділити понад 50 мільйонів гривень з резервного фонду на закупівлю генераторів високої потужності.

Про це в коментарі Суспільному розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, за ці гроші місто планує закупити велику кількість генераторів потужністю від 150 до 800 кіловат, організувавши резервну систему підтримки роботи водоканалу та теплокомуненерго.

"Це величезний об'єм генераторів, які нам треба закупити, але реалізація цього плану дозволить нам навіть у разі повної відсутності електроенергії подавати воду хоча б до третього-четвертого поверхів осель. Може, навіть і вище. А також це дозволить забезпечити чотири-п'ять годин роботи нашого теплокомуненерго. Тобто ми зможемо контролювати систему, щоб вона не розморозилася, і одночасно будемо підтримувати хоч якусь мінімальну температуру в оселях житомирян", – сказав Сергій Сухомлин.

Зараз місто пропрацьовує різні сценарії розвитку подій.

"В тому числі, розглядаємо і такі апокаліптичні сценарії з ймовірністю повного блекауту, тобто повного відключення електроенергії. Генератори, які ми плануємо купляти, коштують за кордоном від 60 до 150 тисяч доларів один, це якщо ми беремо потужність біля мегавату. Плюс – ще є питання щодо термінів, нам потрібно, щоб ці генератори якомога швидше були в Житомирі і ми вже могли їх підключати. Ми плануємо це зробити десь упродовж місяця або півтора. Зараз є питання до того, хто може поставити нам таку кількість генераторів за цей час. Загальна сума все одно сягатиме за 50 мільйонів гривень", – розповів міський голова.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: