Лісівники Житомирщини цієї осені планують посадити майже 20 мільйонів молодих дерев » Новини Житомира
 
 


Лісівники Житомирщини цієї осені планують посадити майже 20 мільйонів молодих дерев

Автор: news_maker від 25-10-2022, 19:45, переглядів: 740


У рамках програми Президента України "Зелена країна" лісівники Житомирщини цієї осені планують посадити майже 20 мільйонів дерев.

Про це Суспільному розповіла спеціалістка зі зв'язків з громадськістю Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Горай.

За її словами, до масштабної екоініціативи Президента із садіння лісу на Житомирщині долучилися також Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каімо Кууск та Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко. Саджанці сосни та дуба вони разом із лісівниками висадили на території Овруцького спеціалізованого лісового господарства – підприємства, ліси якого постраждали від пожеж 2020 року.

"Насамперед хочу подякувати за можливість посадити дерево на українській землі, – звернувся до лісівників Каімо Кууск. – В нашій країні ліси займають левову частку загальної площі держави, тому мені відомі і зрозумілі проблеми лісового господарства. Разом із тим, українці мають знати, що естонський народ підтримує українців і у важкій боротьбі з агресором, і у відновленні зруйнованого агресором, і у всіх справах, котрі є корисними і позитивними для українського суспільства, зокрема, та світу загалом".

За словами Наталії Горай, дорожня карта з реалізації програми "Зелена країна", розроблена Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів і Держлісагентством, передбачає створення в Україні сучасних селекційно-насіннєвих центрів.

"Такий центр з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою відкрито нещодавно у Гладковицькому лісництві Овруцького спецлісгоспу, – каже Наталія Горай. – Щорічно там планують вирощувати близько п'яти мільйонів саджанців з покращеними генетикоселекційними властивостями, високою приживлюваністю та стійкістю до несприятливих умов навколишнього природного середовища".

Пан Посол мав можливість ознайомитися з виробничими потужностями центру, зокрема, з комплексом з висіву лісового насіння, підрозділом із переробки та зберігання лісонасіннєвої сировини, тепличним господарством.

"За кожне знищене ворогом дерево ми посадимо 10 нових, – запевнив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко. – Ми обов'язково відновимо нашу країну і всі будівлі, об'єкти, котрі знищив ворог, ми відбудуємо і вони будуть ще кращими. І мене особливо тішить сьогодні той факт, що лісова галузь Житомирщини демонструє такі темпи розвитку. Селекційно-насіннєвий центр – це те, звідки бере початок ліс. І дуже приємно побачити тут сучасний високотехнологічний підхід до цієї справи".

За словами Наталії Горай, державні лісогосподарські підприємства Житомирщини цього року вже створили лісові культури на площі понад 1200 гектарів – це шість з половиною мільйонів дерев різних лісових порід.

"Загалом впродовж осені лісівники області планують посадити 3 228 гектарів лісу. Для цього вони підготували всі необхідні площі та садивний матеріал. Річний план садіння становить 5 300 гектарів", – поінформувала Наталія Горай.

На своїй сторінці у мережі Facebook начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк зазначив, що Житомирщина є флагманом із відновлення та створення лісів.

"У минулому році в області висадили 40,3 мільйона дерев різних лісових порід на площі майже 6,5 тисяч гектарів, – зауважив Віктор Сахнюк. – У цьому році ми докладемо усіх зусиль, аби виконати заплановане. До цього нас зобов'язує як наш професійний обов'язок, так і становище, в якому перебуває наша країна через російську агресію. Ми маємо підтримувати економіку держави та робити все, щоб країна мала здорові високопродуктивні ліси".


Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: