Міський голова Житомира розповів про план дій на випадок критичної ситуації з електропостачанням » Новини Житомира
 
 


Міський голова Житомира розповів про план дій на випадок критичної ситуації з електропостачанням

Автор: news_maker від 3-11-2022, 05:49, переглядів: 446


В разі необхідності в Житомирі є план економії електричної енергії. Він включає в себе різні заходи, від зниження тиску подачі води до відключення світла в окремих районах міста і зміни графіку роботи установ і організацій.

Про це другого листопада після засідання міськвиконкому розповів журналістам Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Зокрема, Сергій Сухомлин зазначив, що комунальні підприємства міста за останній тиждень роблять багато по захисту об’єктів енергетичної інфраструктури. Як і військові.

"Мало хто знає, але вчора (першого листопада – ред.) в Житомирській області були збиті дві ракети, які йшли фактично в цьому напрямку. Не можу стверджувати, що вони конкретно йшли на Житомир, але велика ймовірність, що вони так само могли вдарити по об’єктам енергетичної інфраструктури. І військові житомирського гарнізону ці дві ракети збили. За це їм величезна подяка", – сказав Сергій Сухомлин.

Також міський голова розповів, що в Житомирі розробили план з економії електричної енергії, який буде застосовуватися у разі критичної ситуації з енергопостачанням. Одним з пунктів плану Сергій Сухомлин назвав економію на водоканалі.

"Велика економія електроенергії може бути на водоканалі, якщо будем закачувати й підіймати воду з нашого водосховища і подавати на очищення, якщо заповнення резервуарів буде відбуватися вночі. Другим момент: якщо буде складна ситуація з електроенергією, ми будемо зменшувати тиск води, і буде працювати не два, а один насос. Будемо зменшувати тиск приблизно з 10 ранку до 16 години. Тоді нормальний буде тиск приблизно до п'ятого поверху, і з 16 години знов піднімати тиск. Так також економиться величезна кількість електричної енергії, яку ми зможемо пустити на інші потреби підприємств", – сказав Сергій Сухомлин і додав, що потрібно, щоб в першу чергу працювали підприємства Житомира, і люди мали заробітну плату.

Ще один можливий пункт плану економії – це зміщення графіку роботи на підприємствах, в установах та організаціях. Це, за словами міського голови, дасть змогу зменшити навантаження на енергосистему в ранішні та вечірні піки.

"З вечірніми піками більш складна ситуація, а ранішні ми можемо трішки зміщувати графіки, – каже Сергій Сухомлин. – Наприклад, будемо переводити школи й садочки на початок роботи на 10 ранку. Також розробили рекомендації для держустанов, комунальних установ, офісних працівників, щоб також змістити початок робочого дня з десятої ранку і до 17-ї години, так само буде і у виконкомі. І зробити робочий день ще й у суботу до 15-ї чи 16-ї години".

Також Сергій Сухомлин зазначив, що одним із пунктів у разі критичних ситуацій можуть бути планові відключення за графіком з 7:00 до 23:00 години цілих районів міста.

"Наприклад, раз на тиждень буде виключатися один район, а інші працюватимуть. Люди знатимуть цей графік і будуть готуватися, запасуться водою й всім іншим", – сказав Житомирський міський голова.

Сергій Сухомлин додав, що місто готується придбати генератори для підприємств критичної інфраструктури і найближчим часом будуть оголошені тендери на закупівлю генераторів. Також місто готує запаси пального.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: