Майже 17 тис. га земель на Житомирщині отримають статус природно-заповідних територій » Новини Житомира
 
 


Майже 17 тис. га земель на Житомирщині отримають статус природно-заповідних територій

Автор: news_maker від 6-11-2022, 16:44, переглядів: 531


Уряд на засіданні погодив зміну цільового призначення відповідних земельних ділянок державної власності у Коростенському районі Житомирської області. Із категорії земель лісогосподарського призначення вони перейдуть у статус земель природно-заповідного фонду. Їх включать до складу природного заповідника «Древлянський».

«Україні як цивілізованій сучасній країні важливо зберегти своє національне надбання – унікальну природу. Тож ми не лише не відмовилися від довоєнних планів, а робимо їх ще більш амбітними. Сьогодні нам потрібно захистити та відновити території, уражені війною. А також ми продовжуємо збільшувати відсоток заповідності наших земель, беручи унікальні природні комплекси та екосистеми під охорону держави», – прокоментував Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Заповідник «Древлянський» було створено Указом Президента ще 11 грудня 2009 року. Його особливість – у території. Свого часу вона зазнала інтенсивного забруднення радіонуклідами внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Водночас флора заповідника наразі налічує 913 видів судинних рослин (22 з них занесені до Червоної книги України), 150 видів лишайників та ліхенодільних грибів і 125 видів мохів. Тут зафіксовано 516 видів тварин, з яких 45 видів – червонокнижні.

Основне завдання заповідника сьогодні – охороняти природні комплекси, проводити наукові дослідження і спостереження, виконувати відновлювальні роботи, підтримувати загально-екологічний баланс.

Наприклад, саме фахівцями цього заповідника було описано два нових для науки види лишайників – леканора Орлова та русавскія древлянська.

Працівники докладають максимальних зусиль для повноцінного функціонування установи у такий складний для країни час.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: