У центрі Житомира планують побудувати освітній квартал » Новини Житомира
 
 


У центрі Житомира планують побудувати освітній квартал

Автор: news_maker від 8-11-2022, 19:21, переглядів: 1 241


08 листопада, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин взяли участь в онлайн-зустрічі з представниками Уряду Португалії щодо відбудови ліцею №25 м. Житомира, який був зруйнований на початку березня внаслідок авіаудару, завданого росією.

Разом із міжнародними партнерами обговорили кроки, необхідні для переходу до безпосереднього проєктування та відбудови на місці ліцею №25 сучасного інноваційного освітнього хабу.

“Зустріч стала логічним продовженням тісного діалогу, що відбувся у Житомирі під час візиту Міністра закордонних справ Португалії на День Незалежності України. Саме тоді, упродовж постійних повітряних тривог ми мали дуже продуктивну розмову у бомбосховищі, яка тривала понад півтори години. Сьогодні кожна зі сторін презентувала своє бачення плану розбудови та наступних кроків подальшої реалізації проєкту. Адже ми говоримо про один із найбільших інфраструктурних проєктів, що буде реалізовано в області за останні декілька років. Передусім, ми говоримо про нову філософію закладу, його перебудову на сучасний ліцей з унікальною європейською програмою навчання», – зазначив Віталій Бунечко.

«Ми хочемо збудувати не просто ліцей. Ми хочемо побудувати освітній квартал в центрі міста. Деталі — згодом. Для нас ліцей №25 повинен стати символом Перемоги України, символом майбутнього наших дітей», — сказав під час онлайн зустрічі Житомирський міський голова.

Сергій Сухомлин також подякував за сприяння у відбудові ліцею Житомира першій леді України Олені Зеленській: «Величезна подяка Першій леді України Олені Зеленській, яка під час візиту до Португалії приклала багато зусиль для того, щоб цей проєкт для Житомира став реальністю.

Величезна подяка нашому Міністерству закордонних справ за сприяння у проєктах відбудови Житомира. А також — Надзвичайному і Повноважному Послу Португальської республіки в Україні».

Начальник ОВА також повідомив, що це буде перша освітня програма в Україні зі створенням відкритого освітнього простору, який буде втілений за участі міжнародних науковців, дослідників та підприємців. Сюди входить будівництво експерементаріуму, сучасних мегалабораторій, ІТ-студій, музею науки та сучасних технологій.

Також португальська сторона має намір допомогти вчителям Житомирщини підвищити рівень своїх навичок на базі освітніх центрів Португалії.

«Ми вдячні нашим португальським партнерам за дієву співпрацю та готовність брати активну участь у відбудові Житомирщини й інвестувати в її розвиток», – підсумував Віталій Бунечко.




Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: