СБУ продовжує викривати проросійських колаборантів та пропагандистів на Житомирщині » Новини Житомира
 
 


СБУ продовжує викривати проросійських колаборантів та пропагандистів на Житомирщині

Автор: news_maker від 29-11-2022, 19:53, переглядів: 518


Співробітники Служби безпеки України заблокували антиукраїнську агітацію ще двох ворожих поплічників на Житомирщині.

За даними слідства, колаборантом виявився 45-річний миколаївець, раніше засуджений за вчинення особливо тяжких злочинів. Після початку масованих обстрілів рашистами його рідного міста він утік подалі від зони активних бойових дій до Новоград-Волинського району Житомирщини. Тут він оформив статус внутрішньо-переміщеної особи для отримання щомісячних соціальних виплат від держави.

Перебуваючи у центрі села, де знайшов прихисток від «прєлєстєй руского міра», колаборант публічно закликав присутніх до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Зловмисник на широкий загал стверджував, що «... придет российская армия всех освободит и тогда действительно настанет мир», «... путинские войска наведут порядок как в россии» тощо.

СБУ повідомила чоловіку про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт стосовно підозрюваного скеровано до суду для розгляду по суті.

Фігурантка ще одного кримінального провадження – 60-річна уродженка іркутської області (рф), яка нині проживає в Житомирі. Зокрема, коментуючи у соціальній мережі «Фейсбук» пости щодо масового вбивства наших військовополонених у Оленівці, російська прихильниця перекладала всю відповідальність за їхню загибель з рашистів на Збройні Сили України. При цьому насміхалася зі співчуттів людей, називаючи їх «плачем Ярославни – лицемірством 9 левела».

Також вона постила меседжі із голослівними звинуваченнями на адресу ЗСУ в обстрілах Запорізької атомної електростанції.

Привселюдну агітацію на кшталт «... українські військові воюють не за український народ» та «... Зеленський не хоче шукати компромісів і сідати за стіл переговорів з путіним» проводила жінка і на загальних зборах ОСББ мешканців свого будинку.

Слідчі органів безпеки підозрюють жінку у неодноразовому поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі її представленні як внутрішнього громадянського конфлікту, тобто у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 і 3 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття та документування протиправної діяльності проведені співробітниками, слідчими та дізнавачами Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: