Права споживачів Житомирщини під особливим контролем обласної влади » Новини Житомира
 
 


Права споживачів Житомирщини під особливим контролем обласної влади

Автор: admin від 31-05-2013, 19:03, переглядів: 1 245

Права споживачів Житомирщини під особливим контролем обласної влади

31 травня, в облдержадміністрації була проведена нарада з питань захисту прав споживачів. Це важлива та актуальна зустріч, яка стосується кожного громадянина, кожного жителя Житомирської області. Адже всі є споживачами. Керівництво області, громадськість, представники бізнесу зібралися, щоб обговорити та визначити напрями роботи у сфері, яка щодня стосується безпосередньо кожної людини – це сфера захисту прав споживачів.
Участь в нараді з питань захисту прав споживачів у Житомирській області взяв голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, а також з робочим візитом до Житомирщини завітав голова державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов.
Питання безпеки споживання – це комплексна проблема, яка безпосередньо пов\'язана зі зміцненням національної безпеки держави. Це питання торкається всього ланцюга виробничих відносин - виробник-торгівля-споживач, і в кожній ланці ці відносини мають свою специфіку й особливості.
Все більш домінуючу роль дана сфера відіграє при формуванні та реалізації соціальної політики держави. Запровадження найкращого світового досвіду у ній взято під особистий контроль Президента України Віктора Федоровича Януковича. Президент України в програмі «Україна для людей» наголошує на тому, що потрібно дійти до кожного громадянина, незалежно від місця його проживання, щоб почути його проблему і захистити його права.
Результатом наради стало підписання Меморандуму про співпрацю між Житомирською обласною адміністрацією, обласною радою та Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів.
«Всі є споживачами, і кожен повинен відчувати себе захищеним. Меморандум передбачає цілу низку системних заходів стосовно підвищення персональної відповідальності всіх виробників продукції та послуг. Цей меморандум покликаний захищати як споживачів, так і добросовісних виробників», - сказав голова облдержадміністрації Сергій Рижук.
«За 2012 рік до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів було 90 тисяч звернень громадян, з яких 88% було вирішено на користь споживачів. Було повернуто 6 млн. грн. споживачам за їх скаргами на неякісні продовольчі та непродовольчі товари, 9 млн. грн. – за неякісні комунальні послуги. Меморандум гарантує тісну та оперативну співпрацю між облдержадміністрацією, обласною радою та Державною інспекцією», - сказав голова державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: