У Хорошівській громаді відкрили центр для осіб, що постраждали від домашнього насильства » Новини Житомира
 
 


У Хорошівській громаді відкрили центр для осіб, що постраждали від домашнього насильства

Автор: news_maker від 3-12-2022, 19:27, переглядів: 474


В рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» 01 грудня в Хорошівській громаді відкрито денний центр для осіб, що постраждали від домашнього насильства.

До відкриття долучилися начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно зі своїм заступником Віктором Градівським.

Це один із 7 закладів, що створені протягом року на Житомирщині за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

За даними правоохоронців, щомісяця в області до 50 людей страждають від домашнього насильства. На жаль, війна, постійні повітряні тривоги, вимкнення електроенергії та інші негаразди сьогодення провокують стрес, який згодом може призвести до домашнього насильства.

Денний центр розрахований на одночасне перебування до 8 родин, максимальний час проживання – до 10 діб. Загалом притулок має велику кімнату із 4 ліжками, шафи та інші меблі. Є кухня-їдальня та розважальний дитячий куточок.

У денних центрах постраждалі від домашнього насильства можуть поспілкуватися з психологом, відвідати групові заняття – розповісти про свій досвід, обговорити проблем. Фахівці центру допоможуть у розв’язанні конфліктних ситуацій. Також можна звернутися за допомогою до юристів та працівників місцевої влади, які допоможуть в оформленні необхідних документів. Адреса центру не розголошується, адже конфіденційність дозволяє гарантувати безпеку постраждалих від кривдників.

«Такі прихистки допомагають оперативно реагувати та мінімізувати прояви насильства в сім’ях. Тому будемо продовжувати працювати над тим, щоб такі центри на Житомирщині допомагали якомога більшій кількості людей, які цього потребують», — підкреслив Віталій Бунечко.



Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: