У Житомирі розроблять нову стратегію та концепцію зруйнованого російською ракетою ліцею №25 » Новини Житомира
 
 


У Житомирі розроблять нову стратегію та концепцію зруйнованого російською ракетою ліцею №25

Автор: news_maker від 15-01-2023, 21:13, переглядів: 881


У Житомирі стартував проєкт з розробки стратегії, концепції та освітніх програм для ліцею №25 у Житомирі, який було зруйновано російською ракетою у березні 2022 року. Проєкт на запит Житомирської міської ради втілюють міжнародний благодійний фонд savED разом з Малою академією наук України за підтримки Finn Church Aid.

«Створити ліцей – принципово важливе завдання для Житомира. Направляючи свою ракету в саме серце міста, росіяни прагнули зруйнувати нашу освіту і дух. Ми ставимо собі за мету створити взірцевий заклад освіти, який стане освітнім магнітом міста та прикладом для інших шкіл, що постраждали від наслідків війни», – зазначив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Напрацювання, реалізовані для ліцею №25 у Житомирі, будуть корисними для освітян всієї Україні там, де школи були зруйновані або постраждали внаслідок війни.

«За підсумками майже року повномасштабної війни вже є очевидним, що росія веде прицільну війну також проти нашої освіти. Ліцей у Житомирі тому яскравий приклад. Тому, відновлюючи зруйноване, нам критично важливо думати не лише про стіни. Вони, безумовно, мають значення, утім значно більше значення має те, що їх наповнює. Те, чим школа живе», – наголосила Анна Новосад, співзасновниця благодійного фонду savED, міністерка освіти і науки України 2019-2020.

Упродовж року команда благодійного фонду savED та Малої академії наук працюватиме над розробкою концепції, стратегії та освітніх програм для ліцею №25 у Житомирі. В межах проєкту також будуть розроблені освітні програми за ключовими напрямами роботи ліцею та напрацьовані бізнес-процеси для закладу. Під обрану концепцію та стратегію буде розроблено також і візуальний стиль та брендбук школи.

«Ми розпочинаємо проєкт із підписання меморандуму і засадничої дискусії про важливість створення принципово нових концепцій нових відбудованих шкіл. Це насамперед про те, якою має бути школа після нашої перемоги, які цінності ми маємо плекати в її стінах, як мають змінитися підходи до змісту, чого ми маємо навчати наших дітей», – зазначила директорка благодійного фонду savED Оленка Северенчук.

Для розробки стратегії зібрали стратегічну групу, до якої увійшли освітні експерти, представники міської влади Житомира, місцева бізнес-спільнота, зацікавлена у розвитку освіти міста, освітяни Житомира, вчителі та учні ліцею №25. Модерацію розробки концепції і стратегії ліцею забезпечує Києво-Могилянська бізнес-школа.

Паралельно з розробкою стратегії та сучасних освітніх програм для ліцею команда міського голови Житомира Сергія Сухомлина та міська рада міста працює і над пошуком ресурсів для фізичної відбудови школи, співпрацюючи з міжнародними фондами та організаціями.

Під час дискусії «Чому, відбудовуючи школи, необхідно відновлювати не лише стіни?», що відбулась у Житомирі з нагоди старту проєкту, учасники поділились думками про важливість формування концепцій та стратегій шкіл, розробки актуальних навчальних програм, залучення кращих міжнародних та українських практик для відновлення зруйнованих і пошкоджених закладів освіти.










Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: