Комп'ютерний зір: особливості та переваги технології
 
 


Комп'ютерний зір: особливості та переваги технології

Автор: news_maker від 7-02-2023, 21:08, переглядів: 782


Як створити максимальний рівень автоматизації складу та знизити ризики помилок при прийманні та видачі товарів? Одним з найефективніших, сучасних та практичних методів вважається використання системи комп'ютерного зору для підприємства. З його допомогою можна значно підвищити швидкість роботи складської лінії та знизити собівартість обліку продукції на 50–70 %. Сучасні системи дозволяють обробляти до 50 тисяч посилок за годину, при цьому вони здатні працювати цілодобово, без перерв та вихідних.

Комп'ютерний зір є комплексом, що складається з кількох цифрових та інтелектуальних камер, а також спеціалізованого програмного забезпечення. Кількість відеокамер може змінюватися в залежності від завдань та загальної кількості товарів, що проходять через систему за одиницю часу. Подібна технологія довела свою ефективність — вона ідеально підходить для великих та середніх складів, що працюють в автоматичному або напівавтоматичному режимах.

Переваги технології



До основних переваг комп'ютерного зору можна віднести:

1. Можливість зчитування нескладної графічної інформації. Система без проблем розпізнає QR чи штрихкоди, що дозволяє автоматизувати облік та проводити його не як окрему операцію, а під час руху товарів конвеєром.
2. Можливість розпізнавання текстової інформації. Завдяки цьому системи комп'ютерного зору можуть визначати номенклатуру товарів та вираховувати їхню загальну кількість.
3. Можливість контролю над цілісністю пакування. Якщо ящик або інша тара пошкоджені, система виявить це та здійснить необхідну дію (наприклад, подасть сигнал оператору).
4. Можливість проведення двовимірних та тривимірних вимірювань. Це дозволяє оцінити габарити та перевірити, чи збігаються вони з необхідними значеннями.
5. Визначення наявності товару на місці, його точне позиціювання, а також запобігання зіткненням під час руху конвеєром.

Також до плюсів комп'ютерного зору можна віднести й те, що він є універсальним. Система може зчитувати різні типи маркування різних товарів, тому їх габарити не відіграють особливої ролі. Також обладнання дозволяє контролювати правильність маркування. Воно працює навіть у тому випадку, якщо QR або штрихкоди частково пошкоджені.

Чому варто звернутися до KAPELOU



Компанія KAPELOU займається проєктуванням, розробкою та впровадженням систем комп'ютерного зору на логістичних центрах, складах та інших виробничих об'єктах. Вона пропонує оптимальні умови для своїх клієнтів та є одним із лідерів українського ринку у цій сфері.

До плюсів KAPELOU можна віднести:

- власне виробництво та науково-дослідну базу. Контроль якості проводиться на всіх етапах, тому компанія дає гарантію своєї продукції;
- індивідуальний підхід. Лінії проєктуються та створюються з урахуванням всіх особливостей товарів та підприємства, що дозволяє організувати систему найефективніше;
- лише якісні компоненти від європейських постачальників.

Також до переваг можна віднести й те, що KAPELOU надає послуги з обслуговування обладнання. Представники компанії можуть виконати його модернізацію у разі потреби та запропонують вам найефективніші варіанти співробітництва. Додатково варто зазначити, що KAPELOU пропонує клієнтам цілодобову технічну підтримку з можливістю виїзду бригади швидкого реагування. Завдяки цьому вдасться знизити до нуля ризики простоїв та оптимізувати роботу складських приміщень.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: