Платіжки за опалення перерахують для мешканців 114 будинків у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Платіжки за опалення перерахують для мешканців 114 будинків у Житомирі

Автор: news_maker від 13-02-2023, 18:42, переглядів: 314


1,2,3,4-х поверховим будинкам перераховуватимуть платіжки за опалення. Таке рішення погодили на виконкомі 01 лютого.

Пов’язано це з тим, що такі будинки здебільшого мають нетипове планування: високі стелі та більшу квадратуру зовнішніх стін.

Також у цих будинках відсутні теплові лічильники. Фактична формула розрахунку за теплову енергію «спирається» на метр квадратний, тоді як у таких будинках варто обраховувати об’єм, — кажуть у Теплокомуненерго.

"У свій час в нас була програма встановлення лічильників по багатоквартирних будинках міста Житомира. Була така ситуація, коли після встановлення лічильника на двоповерховому будинку в людей платіжка за опалення значно зростала. Переважно ці малоквартирні будинки вони старі й про теплозбереження там мови взагалі немає. І люди після встановлення лічильників вони отримували набагато більший платіж. Тому ми фактично штучно стримували встановлення лічильників по цим будинкам, щоб люди не платили більше. Але в минулому році вступила в силу постанова №315 Кабінет міністрів і по тій постанові, на тих будинках, де немає лічильників, вводилися додаткові коефіцієнти, що привело до значного зростання плати з опалення в цих будинках. Фактично наше управління вручну місяць займалося цією роботою, бо в кожному будинку потрібно було відпрацювати, вирахувати, перерахувати. І в людей значно зросла плата за опалення, хоча тариф не змінювався. Після цієї роботи ми фактично перераховуємо цим людям вартість опалення і значно її зменшуємо", - пояснив на виконкомі міський голова.

Згідно з рішенням виконкому, перерахунки за тепло будуть здійснені за надані послуги з постачання теплової енергії з початку опалювального сезону 2022-2023 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: