У Житомирі цьогоріч чотири ліцеї долучаються до проєкту "Сади перемоги" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі цьогоріч чотири ліцеї долучаються до проєкту "Сади перемоги"

Автор: news_maker від 15-02-2023, 20:24, переглядів: 604


З метою створення більш стійкої продовольчої системи Житомирської міської територіальної громади спільно з всеукраїнською ініціативою «Сади перемоги» проєкту SURGe («Супровід урядових реформ в Україні») в місті Житомирі у 2023 році планується реалізувати 4 проєкти у сфері розвитку шкільного городництва та садівництва:

- створення фруктового саду – на базі Ліцею №4;
- вирощування мікро зелені – на базі Ліцею №7;
- вирощування зелені та овочів – на базі тепличного господарства Ліцею №24;
- вирощування зелені та овочів – на базі Ліцею №30.

Ініціативи шкіл є прикладом подолання нових продовольчих викликів (зростання цін на продовольчі товари загалом та безпосередньо на овочі та фрукти, а також зростання обсягу відповідних закордонних поставок сільськогосподарської продукції), які виникли в українських громадах в наслідок окупації та замінування території України, що є традиційними для вирощування сезонних овочів, зелені та фруктів.

Шкільні проєкти спрямовані не лише на вирощування свіжих овочів, зелені та фруктів, а також передбачають екоосвіту, популяризацію здорового харчування та відповідального споживання.

Всеукраїнська ініціатива «Сади перемоги» в місті Житомирі впроваджується департаментом економічного розвиту Житомирської міської ради, комунальною установою «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради та адміністраціями Ліцеїв №4, №7, №24 та №30.

Довідково. Сади Перемоги (https://sadyperemohy.org/) – всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.



Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: