У Житомирі вручили спортивні відзнаки Геннадію Данюку та Олесі Бессальновій » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вручили спортивні відзнаки Геннадію Данюку та Олесі Бессальновій

Автор: news_maker від 20-02-2023, 10:47, переглядів: 487


17 лютого, заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець вручив посвідчення майстра спорту України міжнародного класу Генадію Данюку та звання заслуженого майстра спорту України Олесі Бессальновій.

Генадій Данюк — заслужений тренер України, майстер спорту України міжнародного класу, проживає у м.Звягель, Житомирської області. Він — старший тренер-викладач відділення пара-армрестлінгу Житомирської обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю, діючий спортсмен Житомирського регіонального центру «Інваспорт», голова Житомирської обласної федерації армрестлінгу, срібний призер чемпіонатів світу 2018-2022 років з пара-армрестлінгу, багаторазовий призер чемпіонатів Європи та України.

Олеся Бессальнова — заслужений майстер спорту України з пара-армрестлінгу, проживає у м.Звягель, Житомирської області, працює тренером-викладачем з пара-армрестлінгу у дитячо-юнацькій спортивній школі ім. В.П.Єрмакова управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, спортсменка Житомирської обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю та Житомирського регіонального центру «Інваспорт». З 2016 року входить до основного складу національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю.

Багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів України з пара-армрестлінгу серед спортсменів з порушеннями зору та з армрестлінгу серед здорових спортсменів.

Має значні перемоги і на чемпіонатах Європи та світу з пара-армрестлінгу: у 2017 році – дворазова чемпіонка світу, у 2021 році — срібна призерка чемпіонату Європи та срібна призерка чемпіонату світу, у 2022 році – дворазова чемпіонка світу.

Довідково. Відповідно до Кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України з видів спорту осіб з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору, слуху та розумового і фізичного розвитку Майстер спорту України міжнародного класу присвоюється за зайняте 1-3 місце – на чемпіонаті світу та за зайняте 1-2 місце – на чемпіонаті Європи. Присвоєння спортивного звання «Заслужений майстер спорту України» у видах спорту осіб з інвалідністю, які включені до програм Паралімпійських і Дефлімпійських ігор – відбувається за 1-2 місце зайняте на чемпіонаті світу не менше 2 разів.





Категорія: Спорт

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: