В укритті Житомирського облмуздрамтеатру презентували літературний перформанс "Відсіч" » Новини Житомира
 
 


В укритті Житомирського облмуздрамтеатру презентували літературний перформанс "Відсіч"

Автор: news_maker від 26-02-2023, 23:40, переглядів: 544


24 лютого в укритті Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги презентували літературний перформанс "Відсіч".

Головна режисерка облмуздрамтеатру Наталія Тімошкіна розповіла Суспільному, що команда театру планує грати в укритті не лише цей перформанс, а й інші вистави зі свого репертуару.

Твори для читання обирали за результатами літературного конкурсу.

"Глядачі почують вірші, написані під час війни. Це вірші не тільки дорослих, а й дітей, які будуть виконувати самі діти. Нам хотілося сьогодні незвичних декорацій, в яких опинилася вся країна", – каже Наталія Тімошкіна.

У перформансі беруть участь не лише професійні актори, а й учасники дитячих студій, студенти коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка та студенти університету імені Івана Франка.

"Вірш "Хто ти?" присвячується людям, які, на жаль, опинилися у небезпечних місцях і постраждали від підступного наступу. Це про маріупольских дівчат, про зґвалтування, тортури і про те, що наша Україна все одно підніметься", – говорить учасниця перформансу – студентка Житомирського держуніверситету Ірина Климович.

Ще один студент Житомирського держуніверситету Владислав Коренівський додає, що це свого роду культурна боротьба, оскільки Росія завжди хотіла придушити гідність українців та применшити їхню цінність – ті смисли, що якраз і вкладаються у ці вірші.

"Кожен українець щось відчуває таке, що було вперше 24 лютого, – каже студентка ЖДУ Вікторія Горенчук. – Ми хочемо донести, що українці – сильні. Щоб не ставалося, вони все боротимуть".

"Проєкт "Відсіч" має своє продовження, це "Відсіч. Діти", – розповідає режисер Житомирського облмуздрамтеатру Петро Авраменко. – Цей проєкт набув ширшого масштабу. Ми хочемо його показати по всім областям. Але ми не будемо робити виїзний варіант, а будемо приїжджати в район, шукатимемо там місцевих дітей, і саме ці діти читатимуть літературні твори".

"Хочеться, щоб та енергетика й віра, вкладені у вірші, перейшла в акустичне виконання і передалася у такій формі глядачеві. Це те, що єднає нас – сила і віра", – каже Наталія Тімошкіна і додає, що театр планує грати в укритті не тільки перформанс "Відсіч", а й інші вистави зі свого репертуару.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: