Благодійний захід зі збором коштів для розбомбленого ліцею №25 провели у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Благодійний захід зі збором коштів для розбомбленого ліцею №25 провели у Житомирі

Автор: news_maker від 5-03-2023, 20:07, переглядів: 210


Рік тому, 4 березня, російська бомба поцілила в один з найкращих навчальних закладів Житомира. Тоді, на щастя, ніхто не постраждав. Однак, без свого шкільного дому лишилося 1300 учнів.

Представники громадської організації "Реновація 25 ліцею" разом із педагогами, батьками та учнями житомирського ліцею №25 провели на Михайлівській у Житомирі благодійну акцію "Рік без ліцею". Кожен клас підготував фотоколажі про життя ліцеїстів до і під час війни.

Про це Суспільному розповів представник організації Олександр Нечаєв.

"Зламавши стіни, нас не зламати. Ми демонструємо фотографії, які робили учні нашого ліцею, аби показати, як змінилося їхнє життя після четвертого березня і яким було до цього. На фотографіях видно, як змінилося наше життя. Ми маємо це пам'ятати і наближати нашу перемогу", – каже Олександр Нечаєв.

Учениця сьомого класу житомирського ліцею №25 Катерина Добровольська розповідає, що до річниці трагедії зробили світлини всім класом на руїнах розбомбленого четвертого березня 2022 року російською ракетою ліцею №25.

"Немає нашого ліцею, – каже Катерина Добровольська. – Ми дуже сумуємо, згадуємо наш ліцей зі щирими почуттями. Я відчула біль. Це дуже страшно, що зруйнували наш ліцей, наші сім років, які ми провели у ліцеї. І взагалі – це дуже страшно".

"Мені дуже шкода, що розбомбили ліцей. Пам'ятаю, як ми навчалися до війни, а потім розбомбили ліцей і ми були змушені перейти на дистанційне навчання. Дуже було важко на душі", – згадує учень житомирського ліцею №25 Іван Легенький.

"Рік тому четвертого березня сталося горе з нашим навчальним закладом. Громадська організація вирішила разом із колективом ліцею №25 провести захід, аби ще раз нагадати про те, що сталося, аби нагадати про необхідність збереження учнівського і педагогічного колективу навчального закладу. Ми вшанували пам'ять про наших вісьмох випускників, які загинули, захищаючи Україну", – каже голова ГО "Реновація 25" Галина Пономарьова.

До руйнування ліцею у ньому навчалися 1300 учнів. Нині – 1132. 182 учні перебувають за кордоном, навчаються дистанційно. За словами директора ліцею №25, після четвертого березня 2022 року педагогічний колектив зберігся майже у повному складі.

"Потрібно було згуртувати весь колектив для того, щоб вчителі могли виходити і надавати якісні знання учням, – розповідає директор житомирського ліцею №25 Іван Денисюк. – Я вважаю, що ми впоралися і об'єдналися, як ніколи. Показали, що ми – згуртована родина ліцею №25".

Кожен перехожий або учасник заходу "Рік без ліцею" міг зробити благодійний внесок на відбудову житомирського ліцею №25.








Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: