50 фазанів випустили на волю на Житомирщині » Новини Житомира
 
 


50 фазанів випустили на волю на Житомирщині

Автор: news_maker від 16-03-2023, 23:03, переглядів: 236


У філії «Коростенське лісомисливське господарство» Державного підприємства “Ліси України” займаються вирощуванням розкішних і дещо екзотичних для нашого регіону птахів — фазанів. Вольєр для утримання і розведення цих птахів побудували понад два роки тому у Пилипівському лісництві, тоді ж з Кіровоградщини та завезли маточне поголів’я.

А сьогодні молодняк, який виростили лісівники, випустили у мисливські угіддя філії «Коростенське лісомисливське господарство» (Богунське лісництво).

Фазани — птахи дуже обережні та чутливі до стресу, за першої ж нагоди намагаються втекти. Птахи запам’ятовують людину, яка їх годує, її голос, одяг. Тому зазвичай за підгодівлю та догляд за фазанами відповідає конкретна людина.

У природному середовищі надійним укриттям для фазанів є зарості чагарнику або густа висока трава, де вони можуть сховатися від ворогів. Безумовно, лісівники врахували ці особливості при обранні місця їх розселення та врегулювали чисельність хижих звірів і птахів, які можуть їм загрожувати.

Для комфортного проживання фазанів в угіддях лісівники створили усі необхідні умови. Єгерська служба дбатиме про підгодівлю та охорону угідь від браконьєрів, хижих звірів та птахів.

Лісівники мають надію, що ці диво-птахи приживуться у наших лісах та даватимуть потомство вже у дикій природі. В подальшому планують інкубувати 1,5 тис. яєць та випустити фазанів у молодшому віці.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: