2-й рік нової системи харчування у Житомирі: як годують малечу у дитсадках? » Новини Житомира
 
 


2-й рік нової системи харчування у Житомирі: як годують малечу у дитсадках?

Автор: news_maker від 1-04-2023, 19:25, переглядів: 191


П’ятирічна Марійка найбільше полюбляє їсти у садочку картопляне пюре з котлеткою і чекає на підвечірок. «Смачно!», — каже дівчинка й щедро вмочує шматок сирної запіканки у журавлиний сироп.

Корисний смаколик із морквяно-родзинковим салатом до вподоби й Сашку. «Майже шість», — каже хлопчина про свій вік, посміхається й стверджувально хитає головою на запитання: «чи подобається їжа у садочку?».

«Діти другий рік харчуються за новим меню. Різноманітні рулети, борщ з галушками, чорносливом, кремсупи, салати, багато сухофруктів… Але найбільше полюбляють хрумкотіти свіжими овочами», — говорить вихователька старшої групи «Сонечко» Наталія Малець. «До корисної їжі діти привчають своїх батьків! — продовжує вихователька.

360 технологічних карток лише на весняне меню, яке змінюється відповідно до сезону.

«Маємо наступну практику: батьки цікавляться рецептами приготування страв, бо діти вимагають готувати їх вдома! У цілому, оновлена система харчування впроваджена у всій Україні з 1 січня 2022 року. Ми ні на йоту не відійшли від оновленого меню, коли дитячі садочки запрацювали навесні минулого року, бо готувалися до нової системи 8 місяців. Сьогодні всі дошкільні навчальні заклади Житомира готують відповідно до нових технологічних норм», — говорить перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко й ділиться власними смаками. Каже, у дитинстві в садочку не полюбилося какао. А от якби тоді пропонували таку запіканку й кисіль — не відмовлялася б.

«Система НАССР для їдальні задача не з легких, адже для забезпечення всіх вимог системи, необхідно продумати всі технологічні процеси до дрібниць. Але ми бачимо й сьогодні наочно переконалися, що у закладах освіти міста з цим немає проблем. Діти із задоволенням перейшли на новий формат харчування. А менше солі й цукру додають стравам смаку й користі», — сказала Марія Місюрова.








Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: