Перший ваучер на здобуття нової професії за державний кошт отримав житель Житомира » Новини Житомира
 
 


Перший ваучер на здобуття нової професії за державний кошт отримав житель Житомира

Автор: admin від 11-06-2013, 13:28, переглядів: 1 547

Перший ваучер на здобуття нової професії за державний кошт отримав житель Житомира

Йдеться про програму підвищення конкурентоспроможності на ринку праці людей старших 45 років, що передбачено Законом України "Про зайнятість населення". Перші претенденти на отримання такого ваучера почали звертатись до Житомирського міського центру зайнятості у травні. Власник першого ваучера має намір пройти перепідготовку за професією "Робітник фермерського господарства".

Наразі визначені 35 спеціальностей та напрямків, за якими можливе навчання та здобуття нової професії. Наприклад, це професії бджоляра, водія тролейбуса, електрогазозварника, робітника фермерського господарства, тракториста. Серед напрямків також агрономія, агрохімія і ґрунтознавство, програмне забезпечення, промислове і цивільне будівництво, розведення та селекція тварин.

Начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Алла Загацька розповідає про умови отримання ваучера: "Право на отримання ваучера мають особи старше 45 років, страховий стаж має бути не менше 15 років. Ваучер видається один раз і якщо людина не використала його, то вона втрачає право на отримання ще одного. Дія цього порядку про видачу ваучера не поширюється на осіб, які не мають професійно-технічної або вищої освіти, на осіб, які впродовж останніх п’яти років проходили перепідготовку за направленням служби зайнятості та на безробітних, які вже погодились пройти професійне навчання за сприяння служби зайнятості".

Зауважимо, що стати учасником цієї програми можуть як зареєстровані безробітні, так і працюючі особи. Людина сама обиратиме з наявного списку ту спеціальність, за якою хоче навчатися. Можна буде обрати і навчальний заклад.

Грошовий еквівалент ваучера – десять прожиткових мінімумів для працездатних осіб (на сьогодні це 11 470 гривень). Якщо вартість навчання більше за цю суму, людина або ж роботодавець можуть доплатити різницю.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: