На Житомирщині приватизували земельну ділянку з археологічною пам’яткою ХІІ-ХІІІ ст. » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині приватизували земельну ділянку з археологічною пам’яткою ХІІ-ХІІІ ст.

Автор: news_maker від 10-04-2023, 14:33, переглядів: 194


Прокурори Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури заявили позов про повернення державі з приватної власності двох земельних ділянок площею 4 га, на яких розташована давня археологічна пам’ятка.

Наразі Господарський суд Житомирської області відкрив у справі провадження.

Наказом Головного управління Держгеокадастру в області двом місцевим жителям передано у приватну власність дві земельні ділянки загальною площею 4 га землі для ведення особистого селянського господарства, що на території Стрижівської сільської ради (тепер - Коростишівської міської територіальної громади).

Проте прокурори окружної прокуратури встановили, що обом громадянам землю у приватну власність передано протиправно.

Адже саме на території цих ділянок, на околиці села, що на лівому березі річки Тетерів, знаходиться пам’ятка археології – об’єкт культурної спадщини «Стрижівка-1. Поселення ХІІ-ХІІІ століття». Така земельна ділянка має історико-культурне призначення та належить державі в особі Житомирської обласної військової адміністрації.

До того ж, згодом обидва володільці продали свої ділянки приватному товариству, яке об’єднало їх з раніше придбаними та одержало право власності на утворену земельну ділянку загальною площею 16 га. На такій площі власник землі планував видобувати корисну копалину – пісок. Однак більше 300 місцевих жителів виступили проти промислової розробки кар’єрів, а на сесії Коростишівської міськради відмовлено у погодженні надання дозволу на розробку Стрижівського родовища піску.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: