В центральному парку Житомира гуляє дикий кабан » Новини Житомира
 
 


В центральному парку Житомира гуляє дикий кабан

Автор: news_maker від 20-04-2023, 20:41, переглядів: 194


У Житомирі в Шодуарівську парку 19 квітня помітили дикого кабана. Інформацію про це одразу передали екологічній інспекції, поліції, ДСНС та Центру захисту тварин. Тварину ловитимуть у клітку-пастку.

Про це Суспільному розповів директор КП "Парк" Сергій Бондар.

За його словами, про дику тварину він дізнався від працівника парку ввечері 19 квітня.

"Зателефонував мій працівник-електрик, який проживає на набережній і відправив фотографії. На території парку з’явився дикий кабан. Він досить великий, візуально близько 150 кг, тварина агресивно не поводилася", – говорить Сергій Бондар.

Близько 19 години 19 квітня житомирянка Тетяна вперше помітила тварину неподалік свого будинку. Жінка розповіла, що бачила його і 20 квітня зранку.

"Вчора ввечері йдемо цими сходами й у канаві щось луснуло. Я у бік, а метри два від мене щось риється. Я до нього кажу: а ти де взявся, красунчик? Спочатку зрозуміло, що подумала, чи швидко я бігаю", – розповідає Тетяна.

"Вчора (19 квітня – ред.) мали єгерів викликати, – каже Тетяна, – думали, що може його зловили. Сьогодні вранці виходжу, а він собі спокійно ходить. Він нікого не чіпає. Я рахую, що він напевно чийсь, тому що надто спокійний, а вепри – вони ж стадні".

Де знаходиться дикий звір на території парку відслідковує охорона по камерах спостереження. Директор КП "Парк" говорить, що не варто наближатися близько до тварини, адже це може бути небезпечно.

"Якщо кабан реагує на вас спокійно, коли ви підходите до нього на відстань 10-15 метрів і нічого не відбувається – це не означає, що через хвилину він не може кинутися в бік людини і не нанести їй якесь ушкодження. Я дуже прошу всіх, не наближайтеся. Це дика тварина, вона все ж таки народилася і виросла в дикій природі", – говорить Сергій Бондар.

Кандидат біологічних наук Іван Хомяк пояснює появу таких тварин у містах військовими діями.

"Оцінюючи завдані війною збитки на Київщині, ми постійно спостерігали за дуже високою синантропізацією диких кабанів. Вони не тільки заходять в зруйновані міста: Бучу, Ірпінь, Мощун. Мені доводилося зіштовхуватися один на один біля траси "Варшавка" з цілими сім’ями тварин.", – каже Іван Хомяк.

Сьогодні лісівники намагалися відловити звіра, однак той поласував і пішов. Лісівники спробують порозумітися з ним знову, бо запрошують його у комфортні та звичні для нього лісові умови. Цілком ймовірно, що там він знайде своє кохання й створить родину! Будьте обачливі! Не порушуйте спокій тварини, котра завітала на гостину до парку!

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: