Індустріальний парк «ZHYTOMYR-EAST» буде створений на околиці Житомира » Новини Житомира
 
 


Індустріальний парк «ZHYTOMYR-EAST» буде створений на околиці Житомира

Автор: news_maker від 22-07-2016, 15:56, переглядів: 1 751

Індустріальний парк «ZHYTOMYR-EAST» буде створений на околиці Житомира

Сесія Житомирської міської ради прийняла рішення про створення індустріального парку та затвердила його концепцію. Замість попередньої назви «SMOKOVKA» депутати на погоджувальній раді запропонували нову назву «ЖИТОМИР-СХІД» («ZHYTOMYR-EAST»).

«Я сподіваюсь, що на одному індустріальному парку ми не зупинимося. Для інвесторів, має бути зрозуміло де він знаходиться, тому що «Смоковка» їм ні про що не говорить, пропоную змінити назву на «ЖИТОМИР-СХІД», на англійській «ZHYTOMYR-EAST», – сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Основною метою створення індустріального парку у місті Житомир є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території міста, створення нових робочих місць, розвиток сучасної виробничої та ринкової інфраструктури в місті Житомир.

Функціонування індустріального парку у місті Житомир дозволить збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.

Виходячи з досвіду країн Центральної та Східної Європи на 1 Га індустріального парку можливо створити від 10 до 50 робочих місць. В межах індустріального парку «ZHYTOMYR-EAST» може бути створено до 1000 робочих місць на площі 25 гектарів. А у перспективі після розширення індустріального парку до 5000 нових робочих місць на загальній площі 105 гектарів.

Функціональне призначення індустріального парку «ZHYTOMYR-EAST» полягає у розбудові сучасного виробничо-промислового комплексу з розвиненою інженерно-транспортною інфраструктурою, складськими та адміністративними приміщеннями на території міста Житомир.

Пріоритетними напрямами діяльності в рамках індустріального парку «ZHYTOMYR-EAST» є виробництво будівельних матеріалів, машинобудування, приладобудування, деревообробка, виробництво товарів легкої та харчової промисловості, ІТ технології, будівництво логістичного центру та центру з технічного обслуговування та ремонту літаків.

Згідно із розробленою концепцією індустріального парку його територія буде розділена на дві функціональні зони: промислову та зону логістики й адміністративних будівель індустріального парку.

Індустріальний парк «ZHYTOMYR-EAST» буде створений на околиці Житомира по Київському шосе.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: