У Харитонівській громаді п’яний водій намагався дати хабара та вдарив поліцейського » Новини Житомира
 
 


У Харитонівській громаді п’яний водій намагався дати хабара та вдарив поліцейського

Автор: news_maker від 26-04-2023, 07:47, переглядів: 191


Житель одного з сіл Харитонівської ОТГ запропонував поліцейським гроші, щоб уникнути відповідальності за нетверезе кермування. Отримавши відмову, він накинувся на поліцейського. Нині чоловіка затримано, усі обставини діянь встановлює розслідування. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Увечері 23 квітня до поліції надійшло повідомлення про нетверезого водія у селі Колодязьках. Для його перевірки до села виїхали інспектори сектору реагування патрульної поліції відділу №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП. Вони зупинили автомобіль «Citroen», за кермом якого знаходився 51-річний житель сусіднього села. Під час спілкування з чоловіком поліцейські помітили його незв'язну мову та порушену координацію рухів. Алкотестер підтвердив сумніви правоохоронців та зафіксував наявність у крові водія …5,0 проміле алкоголю», – йдеться у повідомленні.

За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…). Під час оформлення протоколу чоловік, щоб уникнути відповідальності за скоєне, неодноразово пропонував правоохоронцям винагороду. Поліцейські відмовилися, натомість обурений керманич намагався спровокувати бійку та травмував одного з патрульних.

Відтак слідчі відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою ) КПК України. Чоловікові було повідомлено про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу….) та ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

За чинним законодавством за сукупністю порушень подібні дії караються обмеженням або позбавленням волі на строк до п’яти років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: