Рятувальники Житомирщини провели тренування з пошуковими комплексами «Geofon» » Новини Житомира
 
 


Рятувальники Житомирщини провели тренування з пошуковими комплексами «Geofon»

Автор: news_maker від 26-04-2023, 18:09, переглядів: 450


25 квітня на базі Аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій АРЗ СП Головного управління ДСНС в області відбулися ознайомчі тренування особового складу частини з пошуковими комплексами «Geofon», що призначені для проведення рятувальних робіт з-під завалів.

Таке спецобладнання рятувальники отримали від некомерційної організації «ISAR Germany – Міжнародний пошук та порятунок» з Федеративної Республіка Німеччина. Це одна із багатьох країн, що надала вже чимало гуманітарної допомоги для рятувальників Житомирщини.

Зазначені комплекти пошукового комплексу надчутливі та надають можливість рятувальникам ефективніше шукати людей посеред зруйнованих будівель і конструкцій. При використанні комплексів датчики реагують на звук чи рух, навіть якщо це відбувається під землею чи завалами. А зважаючи на ворожі обстріли цивільної інфраструктури, після чого у багатьох випадках фахівцям ДСНС доводиться розбирати завали, такі комплекси є дуже важливими для порятунку людей.

Раніше двоє фахівців ДСНС із зазначеної вище Аварійно-рятувальної частини здійснили візит до м. Віце, що у Німеччині, де упродовж тижня проходили курс навчання від некомерційної організації «ISAR Germany – Міжнародний пошук та порятунок». Вони брали участь як в теоретичних, так і в практичних заняттях щодо ліквідації наслідків аварій та пошуку людей з-під завалів на Training Base Weeze. Пройшовши курс, фахівці ДСНС отримали два пошукові комплекси «Geofon», доправили їх в Україну і сьогодні навчали своїх колег ними користуватися.

До того ж, сьогодні рятувальники випробовували на практиці мобільну дробильну установку PORTAFILL MR-2, що призначена для очищення ґрунту від каміння та всілякого іншого сміття.










Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: