У Житомирському державному університеті переобрали ректора » Новини Житомира
 
 


У Житомирському державному університеті переобрали ректора

Автор: news_maker від 27-04-2023, 18:16, переглядів: 879


Зранку 26 квітня у Житомирському держуніверситеті імені Івана Франка стартували вибори ректора університету. Проводили вибори в укритті. За процедурою голосування стежив представник Міністерства освіти і науки України та головний спеціаліст відділу керівних кадрів Департаменту кадрового забезпечення Міністерства.

Про це Суспільному розповіла голова виборчої комісії по виборах ректора Наталія Сейко.

За її словами, голосування відбувається активно, загальна кількість виборців – 484 людини. З них, переважна більшість – це науково-педагогічні працівники, студентський актив та адміністративно-технічний персонал. Кожен виборець має прийти з документами, що посвідчують їх особу.

"Вибори розпочалися за графіком. Голосуємо сьогодні з дев'ятої години ранку до 15-ї години дня. Після чого зачиняється приміщення виборчої комісії і ми приступаємо до процедури підрахунку голосів. Кандидати були присутні на початку голосування і мають право знаходитися тут постійно. Кожен кандидат має двох спостерігачів. Ведеться постійна відеозйомка. Фіксується урна для голосування та видача бюлетенів. Все у спокійному режимі" – говорить Наталія Сейко.

На виборах ректора присутні шість спостерігачів – по два від кожного кандидата.

"Дмитро Вискушенко у спостерігачі обрав викладачів нашого університету. Галина Киричук теж обрала двох викладачів державного університету, а Олена Уваєва обрала приватного підприємця і головного спеціаліста із НАСК "Оранта". Сьогодні вони всі тут є", – говорить Наталія Сейко.

Вибори ректора тривали до третьої години дня. Участь у голосуванні взяли викладачі, студенти та технічні працівники закладу. Викладач кафедри мистецької освіти – Володимир Берелет каже: хоче, щоб новий ректор сприяв кращому фінансуванню університету.

"Сподіваємося, як завжди, на краще життя, щоб нам краще працювалось, а нашим студентам навчалося. Сподіваємося, щоби матеріально більше був підтриманий університет. У мене сценічна майстерність – майбутня професія студентів. У нас повинен бути свій студентський театр, костюми, декорації, а на це потрібні гроші, тому і сподіваємося на фінансування", – каже Володимир Берелет.

"Не вистачає, лише перемоги, щоби наші студенти повернулися у стіни нашого навчального закладу. Бажання – тільки перемоги", говорить директор інституту філології Житомирського держуніверситету імені Івана Франка Олексій Башманівський.

"Я працюю тут вже 20 років і вважаю, що наш університет - найкращий у нашому регіоні і не тільки. Ми, викладачі, все для цього робимо, керівництво все для цього робить. Я вважаю, що все так і буде", – сказала викладачка англійської мови університету Тетяна Пушкар.

"Загалом, у виборах мали брати участь 484 людини, з'явилися на виборчу дільницю і отримали виборчі бюлетені 426 з них, тобто явка була достатньо висока. Перемогу здобула Галина Киричук – за неї проголосували 284 людини, що у відсотковому відношенні складає 58,7% від усіх, хто голосував. Друге місце – за Дмитро Вискушенком, він набрав 66 голосів, у відсотках це 13,6%. І за третю кандидатку – Олену Уваєву свої голоси віддала 51 людина, у відсотках це 10,5%. Також у бюлетені був варіант "не підтримую жодного кандидата" – такий варіант вибрала 21 людина або ж 4,3%, якщо говорити про відсотки. Ще чотири бюлетені виявилися недійсними", – поінформувала Олена Анічкіна.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: