У Коростишеві затримали групу серійних викрадачів електрокабелів » Новини Житомира
 
 


У Коростишеві затримали групу серійних викрадачів електрокабелів

Автор: news_maker від 30-04-2023, 21:51, переглядів: 105


Чотирьох чоловіків оперативники Коростишівського відділу спільно з кримінальною поліцією ГУНП затримали просто під час чергової крадіжки кабелю з каналізаційного люка у селищі Брусилів. У правоохоронців є підстави підозрювати причетність групи щонайменше до двох десятків таких діянь на території Хорошівської, Радомишльської та Брусилівської громад. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

За оперативними відомостями, діяла злочинна група з грудня минулого року і за цей час поліцейські Коростишівського відділу під час не публічних заходів зафіксували кілька вандальних демонтажів електрокабелів підприємства зв’язку.

«У той час, коли вся країна боролась за відновлення зруйнованого окупантами електропостачання та зв’язку, ці ділки демонтували дроти для власного збагачення, – прокоментував начальник відділу поліції Вадим Жикевич. – Під час першочергових дій ми вилучили викрадений ними цього дня, 24 квітня, дріт, а також знаряддя вчинення правопорушення».

Крім того, поліцейські вилучили автомобіль, на якому пересувались підозрювані.

«Молодики – жителі Київщини – м. Обухова та кількох сусідніх сіл, віком від 33 до 39 років, – додав Вадим Жикевич. – Крадені дроти обпалювали, а потім здавали до пунктів прийому металобрухту. Слідчі їх затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК. Усі заходи проводили під керівництвом Коростишівської окружної прокуратури».

Нині усім чотирьом оголошено про підозру у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 ККУ), а отже може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

26 квітня за клопотанням слідчих судом обрано усім чотирьом запобіжний захід тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 107 тисяч гривень (кожному).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: