У Житомирі стартували наймасштабніші змагання з футболу серед школярів «BGV Kids» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі стартували наймасштабніші змагання з футболу серед школярів «BGV Kids»

Автор: news_maker від 8-05-2023, 20:22, переглядів: 318


08 травня у Житомирі стартувала шкільна футбольна ліга. Про участь у змаганнях заявили 36 команд всіх ліцеїв Житомирської громади, а також Станишівської, Тетерівської та Глибочицької громад. Футбольні команди сформовані з учнів 2013-2014 р. н. Всього – 432 учасника.

«Загальноміські змагання такої вікової групи дітей у Житомирі відбуваються вперше, - говорить Ірина Ковальчук, начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.

Команду Глибочицького ліцею готували футбольний тренер Сергій Василюк та вчитель фізичної культури Вадим Дзьома.

«Так склалося, що в 3-му та 4-му класах Глибочицької школи навчаються діти, які займаються у футбольній школі FireBall, де я треную дітей. Тому ми з вчителем фізкультури разом готували футболістів. Діти старалися, жили цією подією…». Як-от дев’ятирічний Сергій Грищук, який відчуває сьогодні велику відповідальність, бо є капітаном команди глибочицьких футболістів. «Люблю футбол. Займаюся із чотирьох років…», - каже Сергій.

Та й Володимир Мартинівський хвилюється не менш. Він – воротар команди, яка гратиме за Ліцей №17. Позиція голкіпера – серйозна відповідальність, каже хлопець. «Не допустити потрапляння м’яча у ворота і не дозволити супернику перемогти…., - рішуче налаштований юний футболіст. - Ми гратимемо проти ліцею №36».

«Ви вже перемогли, - звертається до дітей Сергій Сухомлин. - Я вражений , скільки дівчат у складі команд. Це класно». Міський голова каже, попри війну така масова спортивна подія є важливою: «Під час матчів юні спортсмени демонструють фізичні здібності та хист. Це загартовує дитячий дух. Шкільні ліги мають стати щорічними, і не тільки з футболу».

Діти гратимуть на шести спортивних майданчиках ліцеїв. Триватиме турнір до 26 травня.

Суперприз - зустріч з гравцями футбольного клубу ФК «Полісся»: три команди, які увійдуть у фінал, виведуть головну команду ФК «Полісся» у фінальний матч на центральному полі. Сьогодні ж юні гравці отримали подарунки від улюбленої команди – футбольні м’ячі.
























Категорія: Відео / Спорт

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: