Талановита молодь Житомирської громади отримала стипендію міського голови » Новини Житомира
 
 


Талановита молодь Житомирської громади отримала стипендію міського голови

Автор: news_maker від 5-06-2023, 20:43, переглядів: 110


Десятикласниця Ліцею № 34 Діана Сиротюк цікавиться астрономією. Її команда взяла першість у грі «Астрономічний Брейн-ринг». Захоплення до астрономічної науки у Діани з п’яти років. Спочатку це були енциклопедії про космос, потому – наукові відео, сьогодні – вже серйозні дослідження в цій сфері. Так, вона стала переможницею Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН – вивчала обертальний рух Сонця та сонячну активність. Плюс до всього Діана має ще й призові місця з усіх цьогорічних міських олімпіад. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Сьогодні вона отримує стипендію міського голови. Талановиті й розумні учні Житомирської громади урочисто приймають грошову винагороду. Всього – 108 юних обдарувань – призерів Всеукраїнських олімпіад, переможців конкурсів з астрономії, історії, інформаційних технологій, спортсменів.

Стипендіатом міського голови є і дев’ятикласник Ліцею №30 Ілля Сидорчук. «Нагороду отримую за турнір юних натуралістів. На Всеукраїнському етапі я зайняв перше місце серед 78-ми команд України», – розповідає хлопець.

Поруч – наставник Анатолій Шубін – керівник гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Каже, за останній навчальний рік Ілля має за високі результати у навчальній діяльності. В районі паперової фабрики він досліджував, як отримати енергію від водоспадів. Нещодавно хлопець повернувся з Америки, куди був делегований, оскільки зайняв друге в конкурсі «Інтелект».

«Підтримка дітей є хорошим стимулом до нових здобутків, а досягнення учнів – це вагомий внесок у нашу Перемогу», – говорить заступниця міського голови Марія Місюрова.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: