У Житомирі абонентам які не мають лічильника на воду, нараховуватимуть плату за полив присадибних ділянок » Новини Житомира
 
 


У Житомирі абонентам які не мають лічильника на воду, нараховуватимуть плату за полив присадибних ділянок

Автор: news_maker від 6-06-2023, 18:57, переглядів: 60


Житомирянам, що мешкають у приватних будинках та не мають лічильників, нараховуватимуть плату за полив присадибних ділянок з розрахунку 6 л води на квадратний метр площі на добу (тобто полив однієї сотки коштуватиме близько 340 грн на місяць). Про це повідомляє пресслужба КП «Житомирводоканал».

«У разі відсутності в архіві КП «Житомирводоканал» технічного паспорту забудови абонента плату нараховуватимуть з розрахунку площі присадибної ділянки 5 соток.

Абоненти, які встановили лічильники, як і раніше, будуть платити виключно за фактично використану воду.

Нарахування за полив присадибної ділянки здійснюватимуться щоденно з 1 травня по 30 вересня, за виключенням днів з опадами згідно з отриманими від Житомирського обласного центру гідрометеорології даними», – йдеться у повідомленні.

До системи централізованого водопостачання підключені 18 728 споживачів приватного сектору. Наразі 3653 абонентів ще не встановили лічильники води.

Нарахування плати за полив припиняється з дати прийняття на облік лічильника, тому закликаємо абонентів встановлювати індивідуальні прилади обліку води, аби сплачувати за фактично спожитий обсяг води.

На виконання вимог законодавства та для уникнення непорозумінь в розрахунках, КП “Житомирводоканал” рекомендує споживачам встановлювати прилади обліку води. Це дозволить абонентам регулювати та вести облік свого водокористування, економити та впливати на розмір водоспоживання у власному будинку.

Для укладання договору на водопостачання та/або водовідведення чи встановлення на баланс приладів обліку холодної води споживачам варто заповнити онлайн форму на сайті водоканалу ТУТ.

Полив присадибних ділянок регулюється Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 р. №190.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: