Трьом митникам на Житомирщині повідомили про підозру в ухиленні від сплати майже 850 тис. грн податків » Новини Житомира
 
 


Трьом митникам на Житомирщині повідомили про підозру в ухиленні від сплати майже 850 тис. грн податків

Автор: news_maker від 14-06-2023, 20:07, переглядів: 78


За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури трьом посадовцям повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирська обласна прокуратура.

«Слідство встановило, що кримінальні правопорушення у липні 2022 року скоїли три інспектори митних постів Житомирської митниці.

Попри те, що законодавство про пільгове розмитнення транспорту, введене у період воєнного стану в Україні, з 01.07.2022 припинене, підозрювані все ж продовжили оформлювати ввезені з-за кордону автомобілі, застосовуючи преференції щодо нульової ставки ПДВ та акцизного збору.

Загалом фігурантами було незаконно розмитнено 9 автомобілів. Унаслідок цього до бюджету не надійшло майже 850 тис. грн митних платежів», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: