Мандруємо Україною: Житомирщина » Новини Житомира
 
 


Мандруємо Україною: Житомирщина

Автор: news_maker від 19-06-2023, 17:22, переглядів: 22


Україна поділяється на декілька регіонів, які мають свої назви. Житомирщина розташована у, так званому, Поліссі, яке існувало ще за часів Київської Русі. Етнографи знають багато цікавих фактів про цю місцевість і це не даремно. Навіть у сучасні часи, в деяких селах, навесні святкують Русальний тиждень, а розмовний діалект дуже схожий на старовинний.

Саме місто Житомир має багато історичних та просто цікавих місць. Тут народився славнозвісний засновник космонавтики, конструктор Корольов, на честь якого було відкрито сучасний музей. Якщо подорожуючи по місту, виникнуть труднощі де зупинитись чи зробити перекус, до ваших послуг довідкова Житомира, де вам нададуть потрібну інформацію. Але дещо спробуємо підказати у цій статті.

Що є цікавого у Поліссі



Міфічність цих країв притягує мандрівників, наприклад, є старовинна історія про те, що біля села Горин, народився Змій Горинич, а Добриня Никитич, насправді мав прізвисько Ніскініч, та мав походження від старовинного князівського роду Ніскіні. Найвеличніші ліси усієї центральної Європи мають перворідні куточки де дуже рідко можна зустріти людину. 

Місто Коростень, більш тисячі років тому, мав назву Іскоростень, та було столицею древлян, та вважалося одним з багатіших й сильніших князівств у ті часи. Також у місті розташований пам’ятник князя Мала, який є втіленням древлянського духу. А неподалік знаходиться скульптура княгині Ольги, яка стоїть над водою, що символізує дух нескореності цього князівства.Також у цьому місті знаходиться скеля, це укріплений район, який може витримати навіть масований авіаудар.

Мандрівників, також, може зацікавити Кам’яне село, де по старовинному повір’ю, кам’яні брила були принесені із самої Скандинавії. Не менш цікавим буде подорож до Овруча. Це старовинне місто не набагато молодше Київа, та має дуже цікаву історію, з багатьма пам’ятками архітектури. 

На Житомирщині існує багато музеїв, серед них можна виділити такі, як:

- Кмитівський та Пархомівський художні музеї;
- Житомирський обласний краєзнавчий музей;
- сучасна художня галерея Гнатюк Арт Центр;
- храм Різдва Божої Матері та інші. 

Якщо ви зовсім загубились у місті, довідкові телефони Житомира, які допоможуть знайти необхідну споруду. 

В якості сувеніра, пропонуємо, в Арт Центрі придбати авторські листівки фотографів та митців живопису, магніти, постери і принти на тематику старовинна Житомирщина.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: